Comunitat Valenciana

Rus nega que cobrara comissions o que hi haguera una Caixa B en el PP i carrega contra Benavent

  • L'expresident de la Diputació de València Alfonso Rus ha negat rotundament que cobrara algun tipus de comissió il·legal o que hi haguera una Caixa B en el Partit Popular. Ha anat un pas més i ha carregat contra Marcos Benavent, exgerent d'Imelsa, empresa pública de la corporació provincial, sobre qui ha dit que era el responsable de la contractació a l'entitat.

Rus ha comparegut este divendres al jutjat d'Instrucció número 18 de València per a declarar com a investigat en una de les peces del cas Imelsa, la relativa als 'zombis' -persones contractades que cobraven i no anaven a treballar i un altre personal que es va beneficiar de liquidacions desorbitats-.

Alfonso Rus ha arribat als jutjats, acompanyat d'un dels seus lletrats, cap a les 10.45 hores, on l'esperaven desenes de periodistes que li han preguntat per les presumptes comissions i contractacions irregulars en Imelsa. Malgrat que ha insistit que atendria als mitjans a la seua eixida del jutjat, sí ha volgut contestar a una pregunta, la relativa a comissions. I ha ironitzat que se les repartien "al cotxe i a l'avió".

Ha estat declarant durant poc més de deu minuts ja que tan sols ha volgut respondre les preguntes dels seus lletrats. La seua intervenció s'ha basat a negar qualsevol tipus de responsabilitat en relació amb la contractació en Imelsa i ha descarregat la culpa sobre Benavent.

En concret, davant del jutge, ha assenyalat que "mai" va ordenar que es contractara ningú en Imelsa i "menys" persones que cobraren sense anar a treballar. "No ho hauria permès ni consentit", ha asseverat. També ha dit que del tema de la contractació s'ocupava Benavent i ha recordat que porta treballant "tota" la seua vida i que arribava a la Diputació a les 7.00 i se n'anava a les 22.00 hores, han informat a Europa Press fonts coneixedores de la declaració.

Sobre Benavent, ha afirmat en declaracions als mitjans de comunicació que si Imelsa haguera estat una empresa de la seua propietat, "l'haguera liquidat": "És el que contractava i el que ha de dir quins amics i coneguts van entrar" a treballar a l'entitat. "I després ho haurà de demostrar", ha asseverat.

"Jo ni contractava, ni acomiadava ni feia seguiment dels treballadors. Jo no entrava en això", ha insistit. Després de preguntar-li pel pagament de la nòmina a un jugador de l'Olímpic de Xàtiva, equip de futbol del qual ha estat president, ha assenyalat que "seria perquè treballaria, no?".

COMISSIONS I CAIXA B

D'altra banda, i malgrat que la investigació s'instruïx en una peça separada del cas Imelsa, Rus s'ha referit en declaracions als periodistes al presumpte pagament de comissions il·legals i a l'existència d'una Caixa B en el PP.

Després de preguntar-li per estos temes, ha assenyalat que ell desconeix l'existència de cap Caixa B: "Totalment negue la Caixa B", ha puntualitzat. I sobre el repartiment de comissions que li atribuïx Benavent, ha indicat que este "és un home que quan va saber que anaven per ell, va fugir, va estar fora tres o quatre mesos, i quan se li ha acabat els diners, es vi; va pactar no sé amb qui i a partir d'ací ha vingut amb la cueta, el pendent, ha dit que era ionki...", de manera que ha qüestionat la seua credibilitat.

En concret, sobre el repartiment de comissions ha indicat: "Jo mai en la vida he tocat ni una. Això era ell -referint-se a Benavent-. Ho ha dit ell que les cobrava". Així, ha tornat a negar que comptara bitllets de comissions en un cotxe amb Benavent: "Ja vaig dir al seu moment que no era jo. No sé qui era. No era la meua veu", en relació amb unes gravacions que l'assenyalen.

"Jo -ha afegit- he estat dues nits en un calabós i ell -Benavent- que ha dit que havia robat, no ha estat ni un dia. Llavors a partir d'ací...". Preguntat per si de cas pensa denunciar l'exgerent d'Imelsa, ha asseverat que "ja arribarà".

Després de defensar la seua innocència, interpel·lat llavors per què es trobava investigat en esta causa, ha respost: "Jo que sé. Em criden perquè han fet cas a una persona, a Benavent, i han de descobrir si el que diu és veritat". Interpel·lat per si de cas considera que l'exalcaldessa de València Rita Barberá hauria d'estar imputada en este procediment, ha dit: "Rita serà Rita. Jo vaig al meu, que ja tinc bastant".

Amb tot, Rus ha assegurat que explicarà "tot" quan s'òbriga el secret de sumari de la peça principal, però ha insistit en la seua innocència mentre un grup de persones el titllaven de "corrupte, xoriço i lladre" a la seua eixida del jutjat.

Prèviament a Rus estava citat al jutjat el seu excap de gabinet Emilio Llopis, qui s'ha acollit al seu dret a no declarar. Per a la setmana que ve està previst que arranquen les declaracions d'una altra peça del cas Imelsa, la del contracte del 'centre d'atenció telefònica', i divendres compareixerà un altre cop al jutjat per este motiu Rus.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento