¿Qué opinas sobre el hundimiento del túnel del metro en el barrio del Carmel? (2)

Divendres passat vaig seguir el plenari de Barcelona, que lògicament va tenir com a tema estrella el trist desastre del Carmel.

Em va impactar força el dur debat dialèctic entre Xavier Trias i Ferran Mascarell. Aquest últim, en acabar la seva intervenció on explicava la seva versió dels fets, va dir que li hauria agradat poder felicitar l’oposició per la seva actitud, però que no ho podia fer.

Trias, certament indignat, li va respondre que li tornés a dir allò mirant-lo als ulls, cosa que Mascarell no va fer. Tot al contrari, ja que no va aixecar la vista del seu pupitre i va dissimular fent veure que buscava alguna cosa entre papers.

De totes formes, el que em va semblar més encertat és el que va acabar dient Trias: quan un Govern porta massa anys al poder es torna prepotent i es pensa que està per sobre del bé i el mal. Penso que el diagnòstic és encertadíssim. El Govern de Barcelona ha perdut capacitat per governar la ciutat. Els sobra supèrbia, però a l’hora de gestionar, les coses els superen. I un exemple claríssim és el cas del Carmel, on l’alcalde Clos i el seu equip no han sabut estar a l’alçada que una desgràcia així requeria.