¿Qué opinas sobre el hundimiento del túnel del metro en el barrio del Carmel? (3)

Pasqual Maragall té una virtut –o un defecte, segons el punt de vista des d’on es miri–, que és la seva sinceritat al parlar de temes importants.

La majoria de vegades diu el que pensa sense valorar la repercussió de les afirmacions que fa. Ahir, en un d’aquests atacs de sinceritat, va dir que la crisi del Carmel era com el que va passar a Galícia amb el txapapote fa un parell d’anys. I realment la comparació no és gens desencertada.

Si recordem aquelles afirmacions de membres del PP dient que només hi havia «uns hilillos de plastilina» i que la marea negra en cap cas arribaria a la costa, i que no tindria cap repercussió important, s’assemblen molt a les declaracions de Clos, Nadal i Casas dient que no allà no passava res, que no s’hauria d’enderrocar cap més edifici i que els veïns podien tornar a casa tranquils o que tampoc hi havia per tant.

Ara bé, Maragall hauria de tenir present que en el cas del txapapote, el PSOE va demanar múltiples dimissions per l’excés d’incompetència que hi va haver. Potser en el cas del Carmel, hauríem d’anar per aquest camí, ja que el cas és prou greu perquè algú n’assumeixi les responsabilitats de tot el que està passant en els darrers dies al barri del Carmel.