Comunitat Valenciana

Cs demana la dimissió de Rodríguez: "Volem institucions netes, ja està bé"

  • La portaveu de Ciutadans (Cs) en la Diputació de València, Mamen Perism ha demanat la dimissió del president provincial, Jorge Rodríguez, després de la seua detenció per presumptes contractacions irregularitats en Divalterra: "Volem institucions netes, ja està bé".

Així ho ha indicat Peris als mitjans de comunicació a les portes de la institució provincial després de conéixer-se la detenció de Rodríguez, entre altres persones, per presumptes irregularitats en contractacions en l'empresa pública Divalterra, l'antiga Imelsa.

Segons ha dit, aquest matí els valencians han esmorzat "amb una mala notícia i un gravíssim fet com ha sigut la detenció de Rodríguez" i els ciutadans mereixen "un govern net i fora de sospita i de tota corrupció".

"Lamentablement els valencians ja estem farts, és el segon president de la Diputació que és detingut, ho va anar amb el PP i ara amb el PSOE i, a més, taca el nom de la Diputació", ha indicat.

Ha indicat que aquesta notícia no li vé de "noves" perquè des de fa un any Cs "vé denunciat que en Divalterra -abans Imelsa- solament s'havia canviat el nom i que la sospita de corrupció continuava". Així ha explicat que han hagut d'anar fins a amb un notari perquè Divalterra els facilitara informació que també han demanat en les juntes generals i en els consells però no els van fer cas i al final van haver de posar en mans de la Fiscalia tota la documentació que tenien.

"Portem més d'un any registrant preguntes i iniciatives, denunciat contractacions a esquena del consell d'alta direcció, però ens han ignorat; per açò a l'abril no ens va quedar una altra via que acudir

als tribunals", ha explicat Peris, qui també ha concretat que Fiscalia els va contestar que acceptaven la denúncia de Cs i l'acumulaven a diligències ja obertes prèviament.

De fet, el representant de Cs en el Consell d'Administració de Divalterra, Jorge Ochando, va presentar eixa denúncia contra el president de la corporació provincial per presumptes irregularitats en els contractes d'alta direcció en la nova Imelsa. La Fiscalia va acabar interposant denúncia en el mes de maig i hui dimecres s'ha desplegat l'anomenada 'operació Alqueria'.

Peris ha lamentat la situació i ha assenyalat que com a valenciana sent que "ja està bé". "Estem farts els valencians que amb els diners públics faça el bipartidisme més del mateix, sempre malversant conjuntament o malgastant, en aquest cas en contractes d'alta direcció malgrat que hi havia informes que no ho permetien; volem institucions netes" ha insistit.

Així mateix, ha criticat el "mutisme absolut" de Compromís. "Qui no està i no se l'espera ací és Compromís i estem farts que qui ha vingut a dir que és el govern del canvi, hui estiga en el mutisme absolut", ha conclòs.

"LA CORRUPCIÓ NO PERTANY A UN SOL PARTIT"

També s'ha pronunciat sobre aquesta qüestió la portaveu de Cs en Les Corts, Mari Carmen Sánchez, qui ha assenyalat que no li sorprèn aquesta detenció per la denúncia que ja van formular sobre este tema encara que això no significa que no els avergonyisca, ja que els últims esdeveniments "constaten que el nivell de corrupció que s'ha assentat a la Comunitat Valenciana és insostenible, és de vergonya molt profunda".

"La corrupció a la Comunitat no pertany a un sol partit, sinó a eixe model bipartidista que han assentat durant anys el PP i PSPV. És realment vergonyós que hàgem d'assistir a una nova detenció d'un president de la Diputació de València per nous casos de corrupció, l'única cosa que estan fent és tirar la imatge de les institucions i de la respectabilitat de tots els valencians per terra", ha asseverat.

Sobre si creu que Rodríguez ha de dimitir, ha indicat que cal saber primer "una miqueta més què és el que s'està investigant" i què és el que ell ha de dir sobre este tema. "Una vegada sapiem del que estem parlant concretament demanarem les responsabilitats oportunes".

"Des de Ciutadans som prudents, anem amb pas lent però ferm, no volem en cap concepte més persones que tiren per terra el nom de la Comunitat Valenciana", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento