Comunitat Valenciana

El PP critica el "caos" en la jornada contínua amb "resolucions contradictòries" d'Educació i "desajustos"

  • La portaveu d'Educació del grup popular en les Corts, Beatriz Gascó, ha denunciat el "empastre i caos" provocat per la Conselleria d'Educació al començament de l'aplicació de la jornada contínua en 303 centres, amb "normativa contradictòria, desajustos permanents i interferències en les decisions de les AMPA i famílies que han provocat que s'hi haja generat polèmica també a l'arrencada de l'horari intensiu".

En un comunicat, la parlamentària ha afirmat que "la improvisació i el nyap contínua és sinònim del conseller (Vicent) Marzà" i ha explicat que Educació "ha emès ara una resolució que prohibix extraescolars de pagament de 15 a 17 hores, quan molts centres ja estaven organitzant activitats de pagament seguint l'ordre de menjador que sí ho permetia".

La nova resolució, ha continuat Gascó, "contravé esta ordre de menjador i és posterior a la votació feta en els centres, pel que interferix en les decisions de les famílies" perquè "hi ha activitats que venien realitzant-se des de fa anys i que ara Educació prohibix".

"Hi ha milers de queixes dels centres i de les famílies pel transport escolar, pels docents responsables de les activitats, per les ordres contradictòries emeses, per la falta de criteris pedagògics o per la nova prohibició que convisquen activitats gratuïtes i de pagament en el mateix horari", ha insistit la diputada popular.

"EL NYAP, MANUAL D'ESTIL"

Segons la seua opinió, "és lamentable que la improvisació per l'absència de gestió siga la manera d'habitual de funcionar en esta Conselleria" i ha apuntat que "es va consultar aplicar la jornada contínua amb el curs ja iniciat i ara, en el moment d'aplicar-se, tampoc és clar com ha de portar-se a terme" perquè "en cada centre les AMPA fan el que poden i a alguns, com el CEIP San Juan Bautista de Torrent, se'ls ha denegat malgrat tindre'l aprovat abans".

"El nyap és el manual d'estil de Marzà que, a més a més, va per ací donant lliçons" ha incidit, per a agregar que "el caos de la jornada contínua se suma a moltes altres queixes produïdes per la política sectària i partidista producte de la seua nefasta gestió i la desorganització generalitzada".

En este sentit, ha subratllat que "hi ha milers de docents sense cobrar, desgavell de XarxaLlibres, imposició del valencià, persecució a la concertada, normatives ambigües i retallada de llibertats a les famílies", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento