Comunitat Valenciana

Podem proposa elaborar un "mapa de riscos" per a prioritzar l'assistència sanitària en els festejos taurins

  • El grup parlamentari de Podem en les Corts Valencianes proposa que la Generalitat València elabore un "mapa de riscos" en la celebració dels festejos taurins per a determinar prioritats en l'assistència sanitària, implementant mesurades a curt, mitjà i llarg termini.
Festeig taurí de 'bous al carrer' a Puçol
Festeig taurí de 'bous al carrer' a Puçol
AYUNTAMIENTO DE PUÇOL (VALENCIA)
Festeig taurí de 'bous al carrer' a Puçol

Segons el seu portaveu de Sanitat, Daniel Geffner, l'abolició o la moratòria de la mesura aprovada en la llei d'acompanyament de 2018 mitjançant la qual es garanteix la presència de dos metges en aquests festejos "no és la solució, ja que els problemes de seguretat persistiran".

En un comunicat, ha explicat que si hi ha manca de personal mèdic qualificat s'haurien d'establir prioritats en les actuacions des d'ara, emprant les mesures contemplades en la llei en els casos que es consideren de major risc.

Per a elaborar el mapa de riscos dels festejos el parlamentari considera que s'hauria de comptar amb l'experiència acumulada dels últims anys per a establir amb fiabilitat les poblacions que programen festejos amb bous salvatge i aquelles que registren major sinistralitat.

Geffner ha expressat la seua "sorpresa" davant la posició de PSPV i Compromís, que van aprovar incloure en la llei aquesta mesura i ara "pretenen supeditar la seguretat a altres qüestions".

També ha recordat que la iniciativa incorporada a la normativa de festejos va partir d'una demanda del Col·legi de Metges per a incrementar la seguretat en els festejos, que va arreplegar Podem "per considerar-la necessària, ja que incidia en la millora de la seguretat dels valencians que acudeixen a aquests festejos i que no poden estar en situació d'inferioritat respecte a altres autonomies".

El diputat ha manifestat la seua disposició a arribar a acords, però prioritzant la seguretat perquè "no es poden tancar els ulls davant un problema, ja que açò no ho fa desaparéixer".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento