Comunitat Valenciana

'Circuit Bucles' porta més de 40 espectacles de dansa contemporània a Benimaclet

  • En la nova edició, que se celebrarà del 21 al 29 d’octubre, participaran 150 intèrprets, creadors, coreògrafs emergents i professionals.
  • Gràcies al suport de les institucions, els artistes cobraran un modest caché, que se sumarà al percentatge de taquilla que ja es portaven en edicions anteriors.
  • L’objectiu del festival "és integrar la dansa en la societat a través de l'exhibició de peces de xicotet format i durada en espais no convencionals".
Chey Jurado
Chey Jurado
CHEY JURADO /CIRCUITO BUCLES
Chey Jurado

El Festival de Dansa en Espais Urbans i No Convencionals, 'Circuit Bucles 2017' es converteix des d'enguany en un certamen itinerant de caràcter anual que anirà recorrent diferents barris de València. En aquesta edició, ocuparà places, terrats i tot tipus de locals de Benimaclet, on portarà més 150 intèrprets, creadors, coreògrafs emergents i professionals; 40 actuacions de dansa contemporània i espanyola, 12 espectacles i tallers per a xiquets, tres workshops per a ballarins, dues pel·lícules premiades sobre dansa i tres actuacions de música.

El certamen, que se celebrarà del 21 al 29 d'octubre, es muda així del barri de Ruzafa que li va veure nàixer i aconsegueix la seua V edició, la "més ambiciosa" tant qualitativa com quantitativament, ha ressaltat aquest dimarts la seua directora, Isabela Alfaro, en roda de premsa al costat del director del Consorci de Museus i Centre del Carme, José Luis Pérez Pont; el director d'Arts Escèniques del Institut Valencià de Cultura (IVC), Roberto García; i la cap de secció de recursos culturals de l'Ajuntament, Mónica Espílez.

Després de quatre anys, Circuit Bucles "es consolida" com un dels festivals urbans més importants de la ciutat, ha assegurat Alfaro, qui ha agraït el suport de les institucions les aportacions de les quals permetran "per primera vegada" als intèrprets cobrar un modest caché, que se sumarà al percentatge de taquilla que ja es portaven en edicions anteriors.

“Integrar la dansa en la societat”

En concret, la Generalitat aporta 13.000 euros (10.000 en 2016), l'Ajuntament de València 9.000 (3.000 en 2016) i el INAEM, que fins ara no havia aportat res, posa 3.000 euros. Des de l'entorn privat cervesa Alhambra patrocina l'esdeveniment.

L'objectiu de Bucles, ha explicat Alfaro, "és integrar la dansa en la societat a través de l'exhibició de peces de xicotet format i durada en espais no convencionals" i servir de "plataforma d'exhibició de companyies emergents i professionals, i de nous creadors i intèrprets valencians, en espais que serveixen d'experimentació oberta a l'intercanvi i el diàleg de diferents disciplines artístiques entorn a la dansa".

A més d'actuacions gratuïtes en la plaça del barri, es faran representacions a "preus populars", d'entre 5 i 10 euros, en locals comercials, estudis, una guarderia, un pati interior, un teatre i fins i tot en el terrat d'un edifici o en la línia 6 de l'EMT, els viatgers de la qual podran gaudir el dilluns 23 d'octubre de diverses actuacions de la ballarina Eva Bertomeu. La festa d'inauguració serà el dissabte 21 d'octubre en Les Naus, on es reuniran fins a cinc col·lectius i companyies de dansa.

Set modalitats creatives

Aquesta nova edició del festival estarà estructurada sota set modalitats creatives: 'Bucle', creacions de qualsevol estil de dansa amb una durada entre els 20 i 30 minuts; 'Bucle al Carrer', creacions de 20 a 30 minuts destinades a espais urbans; 'Minibucles', dansa de xicotet format de joves artistes emergents valencians; 'Taló i Bucle, creacions de dansa espanyola o flamenc; 'Nanobucle', modalitat de xicotet format, de 20 a 30 minuts, dirigides a un públic infantil i familiar; 'Extrabucle', creacions de qualsevol estil de dansa de major format amb durada superior a 35 minuts i 'Satèl·lit Bucles', secció d'activitats paral·leles centrada en tallers i en formació amb propostes de tot tipus.

"Resistència i efervescència” de la dansa valenciana

El director adjunt d'Arts Escèniques del Institut Valencià de Cultura (IVC), Roberto García, ha recordat que la dansa valenciana ve d'una "llarga travessia pel desert" per anys de "polítiques fetes d'esquena als professionals i al públic". No obstant açò, enfront d'aqueix panorama, la dansa valenciana es caracteritza pel seu esperit de "resistència", "sorgeix la cultura de base amb festivals innovadors i reivindicatius" que es converteixen en "finestres obertes per al sector".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento