Comunitat Valenciana

L'Audiència condemna a 20 anys de presó un home que va deixar cega d'un ull la seua veïna en un robatori en la seua casa

  • La secció cinquena de l'Audiència Provincial de València ha condemnat a 20 anys de presó un lladre que va entrar a robar a casa de la seua veïna, una anciana de 78, a la qual haurà d'indemnitzar amb més 67.500 euros per causar-li la pèrdua del globus ocular esquerre pels colps que li va propinar. La sentència també condemna a altres cinc anys de presó un altre home, amb qui compartia pis, implicat en el robatori.

El tribunal ha considerat provat que tots dos es van concertar per a cometre el robatori a la víctima, en el seu habitatge del carrer Pérez Galdós de València, la qual cosa un d'ells, Ángel, va dur a terme el 26 de febrer de 2016, ocult baix una màscara d''Anonymus'. Quan la dona va entrar en el pis, el lladre la va abordar, la va tirar al sòl, la va immobilitzar i va començar a colpejar-li el cap repetidament contra el sòl davant els constants crits de la víctima, que van ser escoltats pels veïns, que van cridar la Policia.

Mentre, l'altre veí, que havia estat esperant a què la dona pujara en l'ascensor, va baixar al pis inferior i va donar conversa "sense sentit algun" per a "distraure" l'atenció de la presidenta de la comunitat i el seu germà. La víctima va patir un traumatisme craniofacial amb hemorràgia intraocular esquerra, entre altres lesions, que li van fer estar deu dies en l'hospital, alguns d'ells en la Unitat de Reanimació.

La sala ha pres esta decisió ja que el principal acusat va reconéixer l'autoria del robatori, encara que negava l'entitat de les lesions, que atribuïa a la caiguda. No obstant açò, el tribunal ha tingut en compte la declaració de la víctima i conclou que els colps van ser d'una "violència tan tremenda" que li van provocar l'esclat de l'ull.

La sala li ha imposat un total de 20 anys de presó: 14 per un delicte de lesions amb pèrdua de membre principal i sis anys per robatori amb violència, amb les agreujants de reincidència, abús de superioritat i ús de disfressa. El seu company de pis complirà cinc anys de presó per robatori amb violència a casa habitada, amb les agreujants d'abús de superioritat i disfressa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento