Comunitat Valenciana

Puig nega "triomfalismes", però subratlla que les coses "han canviat per a bé a la Comunitat Valenciana en dos anys"

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha remarcat este dimecres que no hi ha "triomfalisme" en el seu executiu mentre hi haja persones en atur i amb dificultats perquè fer-ho seria "irresponsable", però ha remarcat que les "coses han canviat a bé a la Comunitat Valenciana en els dos últims anys".

Així ho ha indicat Puig, en el torn de rèplica a la intervenció del síndic de Podem, Antonio Estañ, qui ha enlletgit al 'president' que en la seua intervenció no haja fet "cap tipus d'autocrítica del camí recorregut" i li ha recriminat haver-se "submergit" en el triomfalisme.

Puig ha negat este extrem, però ha defès que ara les coses van millor que fa uns anys encara que ha admès que encara això "no és absolutament suficient" perquè queda un recorregut "dur, llarg i costós" per a "la reconstrucció, reparació i el renaixement de la Comunitat". "El projecte de futur i de país que és de cohesió social, justícia no solament mira al present", ha manifestat.

Ha reivindicat la necessitat d'abordar el canvi climàtic, malgrat que ha manifestat que és una qüestió la solució de la qual no és "immediata" però "fonamental que ocupe una part central de la nostra agenda".

També ha assenyalat que cal fer un "esforç" per a evitar actituds de confrontació entre territoris de la Comunitat perquè això és una cosa "molt negativa" i "no produïx cap tipus de profit al benestar comú".

Al seu juí, cal treballar des d'una visió diferent en el sentit que "totes les comarques tinguen un espai en el territori i tinguen multicentralitat per a evitar les desviacions centralistes que puguen haver-hi en qualsevol decisió política".

Ha defès el nou model econòmic que ha engegat el Consell i que introduïx noves reformes i amb l'objectiu de la reindustrialització per a "una nova economia que garantisca redistribució real dels recursos", encara que ha reconegut que evidentment el model productiu "no va a canviar d'un dia per a un altre".

Després de les crítiques de Podem al model turístic del Consell, Puig ha defès les mesures que ha engegat l'executiu valencià per a fomentar i protegir el turisme i ha negat que siguen les mateixes que les del PP com els ha acusat Estañ, encara que ha admès la necessitat buscar nous productes i mercats.

Respecte a l'economia submergida, ha assenyalat que la Policia Autonòmica ha iniciat una sèrie d'operacions en favor de la superació de "este càncer" que genera "deslleialtat profunda entre empresa" i ha defès la urgència de comptar amb una radiotelevisió pública valenciana per al manteniment de la llengua valenciana i per a millorar l'autogovern.

Puig ha agraït a Estañ el "suport decidit" de Podem a la reivindicació del finançament i ha assenyalat que cal seguir sumant adeptes. "S'han donat passos ferms, però va a haver-hi un combat polític molt gran", ha indicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento