Comunitat Valenciana

Les Corts Valencianes rebutgen una proposta del PP en defensa de la presó permanent revisable

  • El ple de les Corts Valencianes ha rebutjat aquest dimecres una iniciativa del PP en defensa del manteniment de la presó permanent revisable, que només han recolzat els 'populars' i davant la qual s'ha abstingut Ciutadans. PSPV, Compromís i Podem han votat en contra d'una proposta que, al seu juí, és "demagògica i populista".
La diputada del PP Mª José Ferrer San-Segundo
La diputada del PP Mª José Ferrer San-Segundo
PPCV
La diputada del PP Mª José Ferrer San-Segundo

La proposició del PP plantejava, entre altres qüestions, demanar al Govern mantindre la presó permanent revisable com a pena màxima del Codi penal en delictes d'extrema gravetat per a reus amb pronòstic desfavorable de reinserció social, a més de millorar la legislació penal i penitenciària, amb mesures sobre el compliment efectiu de les condemnes per a fer front a la perillositat, de manera que, respectant els drets del penat, siguen justes respecte al dany causat a les víctimes.

La diputada del PP María José Ferrer ha recordat que la presó permanent revisable es va establir a Espanya en 2015 però "no va ser cap invent del PP", ja que existeix en països de l'entorn com el Regne Unit, França, Finlàndia o Itàlia, entre d'altres, per als "crims més punyent".

DIFERÈNCIES AMB CS

El diputat de Ciutadans Emigdio Tormo ha defès l'esmena del seu grup, que anava encaminada a demanar un enduriment de les penes en tant es pronuncia el TC i que no ha sigut acceptada, i ha recordat que la societat porta "milers d'anys evolucionant de l'ull per ull, dent per dent" i cal endurir les penes "davant crims especialment espantosos".

La 'popular' ha criticat la "incoherència" de Ciutadans, que amb la seua "passivitat" va contribuir a la derogació que s'està tramitant i els ha acusat de prendre decisions "a colp de sondeig", al que el parlamentari de la formació taronja ha contestat amb crítiques al PP i assenyalant que "els sondejos a la baixa han de doler" i a Catalunya els seus diputats, fins i tot, podrien anar "en un mateix taxi".

"APROFITAR EL DOLOR DE LES VÍCTIMES"

La socialista Rosa Peris ha afirmat que els familiars de les víctimes "tenen dret a expressar el seu dolor i demanar que es podrisquen en la presó" els condemnats, però "no poden ni deuen carregar amb la responsabilitat de decidir la pena". Així, ha agregat que "cap partit assenyat hauria d'aprofitar o amagar-se després del dolor de les víctimes", per a agregar que el sistema espanyol compta amb penes "que impliquen el compliment efectiu de fins el 40 anys" de presó.

La diputada de Compromís Isaura Navarro ha destacat que el PP porta aquest debat a les Corts perquè "volen que es parle d'açò i no d'altres coses" i així "desviar l'atenció dels ciutadans de les seues misèries, dels seus processos judicials".

La portaveu adjunta de Podem Fabiola Meco ha preguntat al PP si és EUA el seu model penitenciari i ha defès que les reformes penals "no poden basar-se en l'alarma social". "Porten receptes populistes a problemàtiques molt serioses", ha dit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento