Comunitat Valenciana

Xarxa Espanyola d'Immigració demana a Delegació que impedisca una concentració ultra contra l'arribada de l'Aquarius

  • La Xarxa Espanyola d'Immigració i Ajuda al Refugiat ha demanat a la Delegació del Govern en funcions que impedisca i efectue els corresponents desplegaments de seguretat davant la intenció d'España 2000 i forces vinculades a la dreta extrema d'organitzar per a dissabte que ve una concentració a València contra l'arribada del vaixell Aquarius i les altres dos embarcacions amb immigrants que desembarcaran en el Port.

La concentració en contra de l'arribada dels vaixells ha sigut convocada a través de les xarxes socials per España 2000 Valencia, per dissabte a les 19.00 hores amb el lema 'Solidarios Sí, Ilegales No' en l'entrada de l'Avinguda del Port. Segons aquesta formació, la comunicació de l'acte de protesta ja s'ha sol·licitat.

Davant aquesta situació, l'ONG de suport a la immigració ha demanat a la Delegació del Govern que es garantisca la seguretat dels refugiats i dels operatius de les associacions i entitats d'acolliment que estaran atenent els refugiats.

L'entitat social ha recordat a la Delegació del Govern d'Espanya en funcions, que ja la normativa reguladora en matèria del dret de manifestació permet que, encara autoritzant-se, aquesta garantisca en tot moment "el respecte a la resta de l'ordenament jurídic", per raons d'ordre i interés social es puga garantir que no es desenvolupe en espais limítrofs al port, sempre sota el marc legal.

"Garantir la seguretat i promoure totes les mesures per a protegir les persones migrants de l'Aquarius ha de ser una mesura immediata per part de la Delegació del Govern d'Espanya en funcions. Demanem a totes les institucions que s'impedisquen els actes que puguen servir com a plataforma per a atacar les persones migrants i lesionar els drets de les persones que fugen del drama de la guerra i la violència en els seus països", ha apuntat el president de la Xarxa Espanyola d'Immigració i Ajuda al Refugiat, Daniel Méndez.

La Xarxa ha apuntat que, a través dels seus serveis jurídics, farà seguiment de "qualssevol manifestació o acte que puga actuar contra els drets de les persones migrants, sol·licitants d'asil i refugi per a impedir que puguen quedar sense denúncia".

"Davant qualsevol qüestió susceptible de lesionar els drets humans actuarem amb contundència interposant la corresponent denúncia no només davant Fiscalia sinó directament davant el jutjat i els tribunals de València", ha advertit el director dels Serveis Jurídics, Estanislao Naranjo.

"BRAÇOS OBERTS"

Per la seua banda, des del Partit Comunista-PCPV s'ha fet una crida a la societat valenciana per a acudir dissabte que ve al Port a rebre els refugiats de l'Aquarius i acollir-los "amb els braços oberts", per a donar així "un exemple de solidaritat internacional", segons ha anunciat en xarxes socials.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento