Millores per als mestres

Sóc professora interina i feia molt de temps que estava resignada a creure que la nostra situació estava condemnada a no resoldre’s mai.

 Les nostres peticions per millorar les condicions de treball que patíem, per garantir-nos una certa estabilitat, perquè se’ns tingués en compte l’antiguitat en la percepció del sou, etc., sempre queien en sac foradat.

Ara he pogut observar com les coses han anat canviant, ens hem trobat amb una Administració més receptiva a les nostres peticions i s’han començat a veure les primeres millores que ens han de portar a reduir la precarietat en què fins ara estàvem immersos.

Em miro amb bons ulls i amb esperança els acords a què ha arribat la consellera d’Educació, Marta Cid, amb els sindicats. No contempla absolutament tot el que voldríem, és veritat, però vistos els pocs avenços, per no dir nuls, que s’havien aconseguit els últims anys, aquest acord suposa un salt endavant gegantí.

Les paraules sovint se les emporta el vent, però ara no comptem només amb paraules.

Tenim el compromís per escrit del Departament d’Educació que amb tres anys es convocaran gairebé 10.000 llocs nous d’oposicions i que, de moment, els que portem anys treballant com a professores i professors tindrem una plaça assegurada, a l’espera que des de Madrid facin canvis al sistema d’oposicions perquè se’ns valori el temps que ja hem treballat a l’Administració com a interins. Si aconseguim això últim, tindríem assegurades la major part de les demandes que portem fent durant anys i anys.