Comunitat Valenciana

Educació elimina l'exigència que les activitats extraescolars fins a les 17 hores siguen gratuïtes

  • El Conseller d'Educació, Vicent Marzà, diu que el pagament d'extraescolars en la jornada contínua "flexibilitza" l'oferta "sense excloure a ningú".
  • "Les activitats extraescolars organitzades en la jornada d'escolar fora d'horari lectiu no tindran caràcter lucratiu" i seran d'oferta obligada per al centre.
  • La Conselleria d'Educació "establirà les mesures necessàries per a garantir que cap alumne quede exclòs per motius econòmics".
Material escolar
Material escolar
GVAEDUCACIO
Material escolar

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha assegurat que la nova proposta d'ordre sobre jornada escolar contínua que obri la porta al fet que les activitats extraescolars puguen ser de pagament "flexibilitza" l'oferta, tal com havien demanat associacions de mares i pares d'alumnes (AMPA), però "sense excloure a ningú".

El titular d'Educació ha realitzat estes manifestacions en relació a l'esborrany que el seu departament portarà dijous que ve a la Mesa Sectorial en el qual s'introdueixen modificacions en la regulació de la jornada intensiva, les més significatives la desaparició de l'exigència que les activitats extraescolars fins a les 17.00 hores que s'han d'oferir hagen de ser gratuïtes, així com l'establiment d'un període de tres anys per a realitzar una nova votació en un centre sobre el model de jornada tant si el resultat és afirmatiu com si és negatiu.

Marzà ha defés que estos canvis pretenen introduir "ajustos bàsics" per a "millorar el funcionament" de la norma. Quant al tema de les extraescolars, l'esborrany de la Conselleria afig un annex la redacció del qual estableix que "les activitats extraescolars organitzades en la jornada d'escolar fora d'horari lectiu no tindran caràcter lucratiu, seran d'oferta obligada per al centre i voluntàries per a les famílies. La Conselleria d'Educació regularà les característiques bàsiques que han de complir estes activitats i establirà les mesures necessàries per a garantir que cap alumne quede exclòs per motius econòmics".

El conseller ha explicat que l'objectiu sempre és que "cap xiquet es quede sense poder realitzar l'activitat per motius econòmics" i al principi es va pensar que "la millor manera era posar que foren gratuïtes". "Però és cert -ha precisat- que en la gestió moltes AMPA ens han dit que elles sí que tenen la capacitat de poder pagar i això no implica que es discrimine als qui no tinguen recursos".

"Sense ànim de lucre"

Per eixe motiu, ha prosseguit, se li "pega una volta" en eixa proposta de nou orde en la qual es regula "de manera que no es quede ningú exclòs però que puguen pagar aquells que vullguen i puguen, sempre que no es faça l'activitat amb ànim de lucre, és a dir, que no hi haja un benefici més enllà del pagament de les nòmines de les persones que fan l'activitat".

El conseller ha defès que, d'esta manera, es conjuga que "tothom tinga accés sense limitar que les activitats hagen de ser gratuïtes explícitament".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento