Comunitat Valenciana

Podem diu que seria "bo" que dimitiren els afectats pel cas del finançament

  • Consideren una "contradicció que les persones que apareixen en el document ocupen càrrecs de responsabilitat".
  • Asseguren no entendre que aquests partits "minimitzen la importància política d'aquestes greus informacions".
Ferran Martínez i Àngela Ballester
Ferran Martínez i Àngela Ballester
EUROPA PRESS
Ferran Martínez i Àngela Ballester

El Secretari d'Anàlisi Política de Podem i senador d'aquesta formació, Ferran Martínez, ha considerat aquest dilluns que seria "bo" que les persones que apareixen en la interlocutòria del Jutjat d'instrucció 21 de València sobre el presumpte finançament irregular del PSPV i Bloc, partit majoritari de Compromís, en 2007 deixaren els llocs de responsabilitat que actualment ocupen en les institucions valencianes.

"Hi ha persones que ocupen llocs de responsabilitat molt importants en les institucions valencianes que apareixen en una interlocutòria judicial i el que demanem és que els partits del Consell resolguen aquesta contradicció perquè no quede marge de dubte que les institucions valencianes estan tacades de corrupció", ha subratllat.

Així ho ha indicat Martínez en una roda de premsa, al costat de la Secretària d'Acció Institucional i diputada en el Congrés, Àngela Ballester, per a tractar els acords adoptats per l'executiva de la formació i en la qual ha mostrat l'"enorme preocupació" del partit morat sobre la investigació per presumpte finançament irregular de PSPV i Bloc.

A més, ha subratllat que "no comparteixen ni entenen" les declaracions dels portaveus d'aquestes formacions en les quals "minimitzen la importància política d'aquestes greus informacions, refugiant-se que els fets ja han prescrit i en què no hi ha trama". En aquest sentit, ha puntualitzat que el fet que els delictes hagen prescrit no suposa que "no hi haja una responsabilitat política".

"Han de resoldre la contradicció"

Al seu juí, els dos partits han de "resoldre la contradicció que existeix entre formar part d'un govern que es reivindica com a garant de la regeneració democràtica i al mateix temps té en càrrecs de responsabilitat política a persones que apareixen en la interlocutòria".

Per açò, ha emplaçat PSPV i Bloc al fet que prenguen les mesures "adequades" per a "garantir que sobre les institucions valencianes no pese cap dubte de possible corrupció". "Crec que que ha d'estar en mans del Bloc i del PSPV, que són els afectats, les decisions corresponents. Nosaltres el que hem fet en tot moment és mostrar-nos molt exigents i anem a seguir fent-ho", ha subratllat.

No obstant açò, ha puntualitzat que "seria bo que les persones que estan afectades per aquesta interlocutòria feren un pas al costat i deixaren els càrrecs de responsabilitat que ocupen actualment".

Orengo i Campos

Preguntat, en concret, per si creu que han de dimitir l'actual assessor del president de la Generalitat i exalcalde de Gandia José Manuel Orengo i l'assessor del president de les Corts, Lluís Miquel Campos, Martínez ha insistit que és una "contradicció" que persones que apareixen en un document judicial ocupen càrrecs de responsabilitat, però ha remarcat que són els partits els que deuen prendre les mesures.

Així mateix i qüestionat sobre si el president del parlament valencià, Enric Morera, que en 2007 era el secretari general del Bloc ha de també fer un pas arrere, ha puntualitzat que caldrà esperar al fet que els partits facen pública tota la informació. "Ja hem dit que han de ser capaços de resoldre aquesta qüestió i si hi ha responsabilitats polítiques que assumir, les hauran d'assumir", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento