Comunitat Valenciana

Yinsen Studio dissenyarà el cartell i la imatge gràfica de les Falles de 2018

  • Un jurat amb la participació de diverses associacions del sector del disseny ha decidit que l'estudi Yinsen Studio siga el responsable de dissenyar el cartell tradicional i tota la imatge gràfica de les Falles de València de l'any que vé, segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

Esta decisió és fruit de la crida oberta a professionals que per tercer any consecutiu ha realitzat la Regidoria de Cultura Festiva per a garantir una imatge de qualitat i professional per a la festa gran de la ciutat, inclosa per la UNESCO en la llista de Patrimonis Culturals Immaterials de la Humanitat.

El regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha assenyalat que les Falles "mereixen la màxima qualitat i professionalitat en l'elaboració del tradicional cartell i de la seua imatge gràfica".

El procés enguany ha vist incrementada la dotació pressupostària, que ha arribat als 4.500 euros, un 12,5 per cent més que l'any passat i un 50 per cent més que en la convocatòria de fa dos anys. S'han presentat un total de 28 professionals i estudis, quatre més que l'any passat, "la qual cosa demostra de nou l'encert de la fórmula que venim utilitzant tant per a incentivar la participació com per a aconseguir resultats excel·lents", ha afirmat Fuset.

Lorena Sayavera i María Pradera, integrants de Yinsen Studio, han sigut les candidates triades pel jurat, donat "el seu disseny actual i la capacitat contrastada per a fer arribar a àmbits diferents tots els aspectes festius de les Falles". L'any que vé, en conseqüència, serà la quarta vegada que les Falles siguen promocionades per uns cartells dissenyats per dones.

A més de múltiples publicacions, ponències i exposicions, Yinsen Studio també compta en la seua trajectòria professional amb diversos reconeixements importants, com el premi de Plata enguany en la categoria de cartell en els Premis de l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), gràcies precisament al cartell que van realitzar perquè l'Ajuntament de València promocionara en 2016 la Gran Fira de València.

A més, en els European Design Awards de 2015 es van portar el premi Plata en la categoria de brand logo i eixe mateix any en els Premis ADCV van guanyar el premi Oro en la categoria d'identitat corporativa i el premi Plata en la categoria de cartell i en els Premis Laus van aconseguir el Bronze en la categoria de web.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento