Comunitat Valenciana

Casa Caridad constata un augment "constant" d'atencions

  • En l'últim any han crescut un 8,5% les persones que acudeixen al seu servici de menjador social.
  • En les dades proporcionades per l'entitat destaquen els increments de migrants i dones.
Casa Caridad València
Casa Caridad València
CASA CARIDAD - Archivo
Casa Caridad València

Casa Caridad ha constatat que "la tendència que es va començar a albirar en el primer trimestre de l'any" s'ha anat "consolidant", un augment "gradual i constant" d'atencions en el seu menjador social. De fet, des d'aquesta institució han destacat que en l'últim any han crescut un 8,5% les persones que acudeixen a aquest servici d'atenció bàsica, entorn del qual s'ofereix una xarxa de suport a la inserció social de les persones.

També han posat en relleu, en un comunicat, que el nombre de persones migrants ateses en el menjador social de Casa Caridad ha crescut un 19 per cent en l'últim any. A més, malgrat que el perfil majoritari és el d'homes, destaca l'augment del 28 per cent de dones.

"Ens preocupa especialment la situació de persones migrants, que arriben a Espanya potser buscant esperança i que es veuen abocades a una situació de risc d'exclusió, que hem de tractar d'evitar", ha explicat Luis Miralles, president de Casa Caridad.

De fet, l'augment de les atencions ha vingut motivat per un creixement del 19% en les persones migrants. Mentre els espanyols han descendit en un 7%, els estrangers han augmentat en un nivell que no es registrava des de fa anys. Per països de procedència, destaquen Romania, Colòmbia, Ucraïna, el Marroc i Algèria.

Els joves ja suposen el 20% del total

Per condicions personals, la major part són homes d'entre 30 i 60 anys, és a dir en plena edat laboral, que representen el 63% del total. Dins d'aquest segment, la franja d'edat d'entre 46 i 60 anys és la més nombrosa. No obstant açò, destaca i preocupa l'increment dels joves d'entre 18 a 30 anys, que ja suposen el 20% del total d'atencions.

De la mateixa manera, encara que el perfil més habitual és el d'homes, creix un 28% el nombre de dones que precisen ajuda per a cobrir les seues necessitats més bàsiques.

"Estem en un moment delicat on veiem que la pobresa s'està agreujant precisament en les persones més vulnerables que són, justament, a les quals més hauríem de protegir", ha afegit Luis Miralles.

Casa Caridad tracta d'ajudar a totes les persones cobrint en primer lloc les necessitats més bàsiques, com alimentació i alberg, però sobretot treballant amb elles i ajudant-los en el seu procés d'inserció social a través dels servicis d'Escoles Infantils, Centres de dia, tallers i programes. "El seguiment i l'atenció personalitzada que ofereix el nostre Departament Social és el principal pilar de la nostra tasca social", ha conclòs Miralles.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento