Comunitat Valenciana

Ford reduirà la seua producció en 85 vehicles diaris fins a juliol per la caiguda de les vendes

  • Segons les previsions de la companyia, la factoria passarà de produir uns 1.889 vehicles diaris a 1.805.
  • Segons UGT, la decisió afectarà entre 30 i 40 treballadors temporals que es van incorporar en 2015.
  • El passat 23 de març la direcció de Ford i UGT-PV van firmar un acord per a aplicar un ERTO en motors.
Planta de de la empresa automovilística Ford en Almussafes, València.
Planta de de la empresa automovilística Ford en Almussafes, València.
FORD
Planta de de la empresa automovilística Ford en Almussafes, València.

La plata de Ford a Almussafes (València) reduirà la seua producció en 85 vehicles diaris fins al pròxim mes de juliol com a conseqüència de la baixada de les vendes que preveu la companyia. Així, la factoria passarà de produir uns 1.889 vehicles diaris a 1.805 fins a juliol d'enguany.

Així ho ha indicat el portaveu sindical d'UGT en la planta, Carlos Faubel, en declaracions a Europa Press, qui ha indicat que esta decisió s'ha adoptat davant la caiguda de les vendes que preveu la companyia per al pròxim trimestre de l'any.

Respecte a l'impacte que esta decisió tindrà en la plantilla, Faubel ha puntualitzat que l'impacte serà "mínim" i ha estimat que afectarà entre 30 i 40 treballadors temporals que es van incorporar en 2015.

ERTO en motors

De fet, la baixada de producció ha afectat així mateix la secció de motors de la factoria. Així, el passat 23 de març la direcció de la planta de Ford i el sindicat UGT-PV van firmar un acord per a aplicar un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que afecta un total de 270 treballadors fixos de la planta de motors de la factoria. Com a conseqüència, fins a abril de 2018 este departament quedarà amb un únic torn a mitja jornada en lloc de dos. Concretament, l'ERTO començarà a aplicar-se el pròxim divendres 31 de març fins a abril de 2018. Per al pròxim mes estableix tres dies de parades en els quals la planta de motors deixarà de produir, que seran quatre al maig i sis al juny.

Seguidament, a partir de l'última setmana de juny i fins al 30 d'abril de 2018, la planta de motors de Ford Almussafes es mantindrà amb un únic torn de producció, al 50%, per la qual cosa els treballadors estaran actius a mitja jornada i s'alternaran cada dos setmanes baix un expedient rotatiu.

La previsió d'UGT-PV és que a partir de maig de 2018 el nou model de motor Maverick que llançarà Ford tinga "suficient càrrega de treball" i permeta reincorporar a tota la plantilla fixa, va assenyalar Faubel, que va puntualitzar que la decisió d'aplicar este ERO temporal tracta de garantir l'ocupació davant la baixada de producció que s'espera en la planta una vegada finalitzat el conveni amb Jaguar Land Rover.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento