Comunitat Valenciana

Un projecte pioner en un hotel de Benidorm permet carregar el mòbil amb ombrel·les solars

  • Es tracta d’uns panells solars flexibles, lleugers i portàtils que permeten aconseguir l'energia necessària.
  • L’Hotel RH Corona del Mar ha sigut el primer a implantar aquest producte desenvolupat per l’empresa valenciana Textil Energy, SL.
  • L’objectiu és “conscienciar tant al ciutadà nacional com al turista en l'ús d'energies netes per a detenir el canvi climàtic i reduir les emissions de CO2".
Sombrillas que cargan móviles
Sombrillas que cargan móviles
TEXTIL ENERGY
Sombrillas que cargan móviles

Un hotel més sostenible que ofereix als seus clients ombrel·les capaces de carregar dispositius electrònics -mòbils, tablets i mp4, entre uns altres- mitjançant energia solar en zones com a terrasses i piscines. Es tracta d'un projecte pioner anomenat 'ECO.ONE' i materialitzat en una prova pilot que s'ha dut a terme en l'Hotel RH Corona del Mar, a Benidorm (Alacant).

L'Associació Empresarial Hotelera de Benidorm i la Costa Blanca (Hosbec), des de la seua unitat de vigilància tecnològica en el seu departament de projectes, ha iniciat aquest estiu aquesta iniciativa "pionera" per a aconseguir establiments més sostenibles mitjançant la instal·lació d'aquestes ombrel·les desenvolupades per l'empresa valenciana Textil Energy SL.

Segons explica Hosbec, l'Hotel RH Corona del Mar, que compta amb petjada de carboni certificada, i que té entre els seus principals objectius el respecte al medi ambient, i la reducció de les seues emissions i l'estalvi energètic, s'ha oferit com a voluntari per a portar aquesta iniciativa "única en un hotel d'Espanya".

Durant el mes de juliol es van instal·lar una quinzena d'ombrel·les capaces de carregar dispositius electrònics en zones com a terrasses, piscines, i així els clients poden posar a carregar els seus dispositius com a mòbils, tablets, mp4 i resta d'equips electrònics.

Els clients de l'hotel estan valorant especialment aquest servei per la comoditat que suposa carregar el seu mòbil o tablet mentre estan en la piscina o prenent alguna cosa en la terrassa de l'hotel. "Ens estan preguntant molts clients i els sembla una iniciativa molt útil i a més sostenible perquè no contamina ni gasta electricitat", en paraules de la directora, Marta Gómez.

Hosbec ha arribat a un acord amb l'empresa Tèxtil Energy "apostant per aquest tipus de panells solars flexibles, lleugers i portàtils que permet aconseguir l'energia necessària independentment de l'allunyats que ens trobem d'un punt de càrrega elèctric".

Aquesta tecnologia és "perfectament adaptable a qualsevol superfície que permeta una infinitat d'aplicacions com les de les ombrel·les, les estacions de càrrega, les tendes de campanya, caravanes, motxilles, nàutica, mobiliari urbà", incideixen.

Respecte al medi ambient

L'objectiu del projecte pilot és acostar aquest producte als associats a Hosbec perquè opten per aquest tipus d'actuacions per a difondre les seues polítiques de respecte al medi ambient i de reducció del seu impacte ambiental, a més d'oferir serveis únics als seus clients.

Per la seua banda, l'empresa tèxtil ha recalcat que l'objectiu és "oferir una solució sostenible i d'eficiència energètica a l'usuari". "La nostra aportació és contribuir a conscienciar tant al ciutadà nacional com al turista en l'ús d'energies netes per a detenir el canvi climàtic i reduir les emissions de CO2", conclouen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento