Comunitat Valenciana

L'Audiència de Castelló confirma 18 anys i mig de presó per al violador de la Diagonal per agredir tres dones

  • La secció segona de l'Audiència Provincial de Castelló ha confirmat la sentència d'un jutjat penal que va condemnar a 18 anys i mitjà de presó a T.B.D., conegut com el 'violador de la Diagonal', per agredir tres dones i assetjar una quarta a Castelló a l'agost de 2016.
Juicio al violador de la Diagonal
Juicio al violador de la Diagonal
EUROPA PRESS
Juicio al violador de la Diagonal

D'esta forma, la sala ha desestimat un recurs d'apel·lació interposat per l'acusat contra la sentència del jutjat penal número 3 de Castelló, que ho va condemnar per coaccions, robatori amb violència amb ús d'armes en grau de temptativa i tres delictes de lesions amb instrument perillós, amb l'agreujant de discriminació per raó de sexe. El condemnat haurà d'indemnitzar les víctimes amb quantitats que oscil·len entre els 500 i els 1.900 euros.

Segons considera provat la sentència, el 2 d'agost de 2016 l'acusat es va aproximar a una dona que caminava pel carrer i, després de demanar-li un cigar i esta respondre que no tenia, "mogut per la seua animadversió al sexe femení", va tornar a insistir-li amb gestos obscens, impedint la seua mobilitat. La víctima va començar a cridar i ell va fugir.

El 5 d'agost, el processat es va acostar fins a una marquesina d'una parada d'autobús on esperava una dona i li va demanar que li donara el que tinguera després d'acorralar-la. Després de dir-li ella que no tenia res, l'home va traure una navalla i li la va clavar en el costat i va abandonar el lloc somrient.

Eixe mateix dia, segons la sentència, l'acusat va passar pel costat d'una dona que caminava pel carrer i li va clavar una navalla en el costat sense mediar paraula, per a marxar-se a continuació. El 6 d'agost, el processat va començar a seguir una dona pel carrer fins que la va aconseguir i la va agafar fortament del braç. Posteriorment, li va fer un tall en l'avantbraç i es va marxar.

L'Audiència confirma la sentència en considerar que dels raonaments realitzats per la jutge no s'aprecia error algun en la valoració de la prova, ni raó alguna que justifique la revocació, "doncs el relat fàctic no és fosc, ni imprecís, ni dubitatiu, ni inintel·ligible o incongruent".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento