Comunitat Valenciana

La Policia escorcolla des de la matinada l'habitatge de la detinguda a Alacant per la seua relació amb DAESH

  • Agents de la Policia estan escorcollant des de les 5.30 hores d'este dimecres l'habitatge de la dona detinguda a Alacant per la seua presumpta relació amb el DAESH, situada en la calle Pintor Antonio Amorós, en el barri de Juan XXIII, segons han informat fonts policials.
La Policia enfront de la casa de la detinguda a Alacant per la seua relació amb
La Policia enfront de la casa de la detinguda a Alacant per la seua relació amb
EUROPA PRESS
La Policia enfront de la casa de la detinguda a Alacant per la seua relació amb

La dona, de 36 anys i nacionalitat espanyola, suposadament col·laborava amb l'organització terrorista DAESH i va intentar desplaçar-se amb els seus quatre fills menors d'edat a la zona sirià-iraquiana per a unir-se a les files de l'organització terrorista, ha informat el Ministeri de l'Interior.

Segons han comentat els veïns als mitjans de comunicació, l'arrestada, que era de Múrcia, no tenia quasi relació amb ningú en el barri. De fet, una veïna ha destacat que quan pujava en l'autobús no parlava amb ningú ni s'asseia amb hòmens.

Una altra veïna ha relatat que la coneixia de temps perquè els seus fills majors eren companys i que era una xica "normal i simpàtica". No obstant açò, se'n va anar a viure a la zona de Miradors i quan es va traslladar al pis de la calle Pintor Antonio Amorós, fa uns quatre o cinc anys ja estava "radicalitzada". Segons han indicat les dos, sempre anava coberta. Des que residia en este pis no l'havien vist amb el marit.

FILLS

Per la seua banda, els servicis socials de la Generalitat s'han fet càrrec dels quatre fills de la detinguda, tres xiquets i una xiqueta de quatre, sis, set i 15 anys. El major d'ells, segons la veïna, en alguna ocasió havia dit que al seu pare l'havien matat d'un tir.

El delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, ha confirmat que esta dona realitzava tasques de propaganda de l'activitat gihadista a través de les xarxes socials, en les quals "llançava consignes molt radicals, molt agressives", sempre amb un discurs "molt violent".

La dona ha sigut arrestada a la seua casa, en el nord de la ciutat d'Alacant, ha dit Moragues en atenció als mitjans a Moncofa (Castelló). Estava casada amb un home de nacionalitat marroquina i, segons ha explicat Moragues, va intentar viatjar amb els seus quatre fills en 2014 a la zona de conflicte sirià-iraquià, encara que finalment no va arribar a anar en conéixer la mort del seu marit a Síria.

Des de la seua casa, ha incidit el delegat, usava les xarxes socials per a "llançar proclames molt agressives" i defendre i llançar propaganda del Daesh.

Moragues ha destacat "l'eficàcia policial" i la coordinació dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat amb els servicis d'intel·ligència del Marroc, al mateix temps que ha recordat que des que es va elevar l'alerta per terrorisme a nivell 4, al juny de 2015, s'ha detingut en Espanya a 190 gihadistes. Esta és la primera detenció a la Comunitat Valenciana en la qual va d'any.

VIDEOS QUE EDITAVA ELLA MATEIXA

Els investigadors han constatat que realitzava tasques de propaganda a través de les xarxes socials, on emprava consignes molt agressives, emblemes gihadistes i publicava vídeos editats per ella mateixa, de caràcter extremadament violent, i mostrava una ideologia islamista radical en favor de la causa Palestina.

A més, col·laborava amb el grup terrorista Estat Islàmic (EI o DAESH) a través del contacte virtual que mantenia amb un conegut reclutador, al servici d'esta organització terrorista i situat a Síria.

La detinguda va arribar a realitzar tots els tràmits necessaris per a desplaçar-se amb els seus quatre fills menors d'edat a zona de conflicte. La seua intenció era reunir-se a Síria amb el seu marit, que va viatjar en 2014 per a lluitar a favor del DAESH, organització en la qual va poder ostentar un alt càrrec.

Per a això, va arribar a denunciar la desaparició fictícia del seu espòs i pare dels menors, encara que sabia que estava combatent en zona de conflicte, per a poder obtindre la pàtria potestat absoluta dels seus fills i així viatjar eludint les traves legals que havia trobat fins a eixe moment.

Davant la impossibilitat de viatjar amb avió des d'Espanya, va emprendre amb els seus fills trajecte per carretera, via França, desistint finalment en conéixer la notícia de la defunció del seu marit.

BUSCAVA NOU MARIT EN XARXES SOCIALS

Al seu retorn, es va instal·lar de nou a Alacant on va iniciar una tasca molt intensa en xarxes socials, d'una banda, amb l'objectiu de buscar marit a través d'Internet i complir amb l'establit per DAESH per a les viudes dels màrtirs de l'organització terrorista, i per un altra, enaltir de manera pública la figura del seu espòs com a combatent gihadista.

La detinguda manifestava un profund odi per la cultura occidental i ho transmetia de manera directa als seus fills, de manera que el discurs radical i violent d'un d'ells cridava poderosament l'atenció, per ser impropi d'un menor de poca edat.

En la seua vida diària emprava importants mesures de seguretat per a evitar ser detectada, especialment després de la marxa del seu marit en 2014, quan el seu nom juntament amb el del combatent, van aparéixer en alguns mitjans de comunicació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento