TV3

És veritat que a Catalunya no es veu (encara) Canal 9. També cal creure que TV3 emet des d’una posició de legalitat irregular. Però que això no ens impedisca contemplar la complexitat del cas.
Primer que tot, cal admitir que la questió respon obertament als interessos polítics del PP, un parell de mesos avans de les eleccions. Sols així podem explicar-nos com altres canals (m’aventure a dir que el 75% dels canals que jo veig a la meua TV) inclós Punt2, perduren amb la mateixa emissió al·legal que el català. El fet que TV3 haja fet una aposta des dels inicis per la cultura pot no ser un argument objectiu al seu favor, però és innegable que éls canals catalans són els únics on puc sentir parlar la meua llengua (el valencià) les 24 hores.

Resumint, aquest atac representa un cas clar de censura en un món que cada volta més hauria de tendir a la llibertat d’expressió. Però no ens enganyem, els responsables som tots: els televidents per no manifestar-nos, el Govern català per desentendre’s fins l’últim moment i la resta per no entendre la pasta de diversitat de que està feta l’actual democràcia.