Comunitat Valenciana

El jutge d'Imelsa cita de nou l'exedil Alcón perquè aclarisca la seua declaració davant el TSJ sobre el blanqueig

  • El Jutjat d'Instrucció número 18 de València -que investiga el cas Imelsa- ha citat de nou a declarar com a investigada en la peça separada sobre el suposat blanqueig en el grup municipal popular, l'exconcejala de l'Ajuntament de València, María José Alcón, el pròxim 2 de març.
Alcón en imatge d'arxiu
Alcón en imatge d'arxiu
EUROPA PRESS
Alcón en imatge d'arxiu

L'objectiu és que Alcón aclarisca la declaració que va realitzar com a testimoni al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el marc de la investigació al diputat de les Corts Miguel Domínguez i en la qual va negar l'existència del blanqueig al que sí es referia en una conversa gravada que obra en la causa del cas Imelsa.

La citació es produïx després que l'exedil declarara davant la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en qualitat de testimoni, en el marc de la investigació al diputat del parlament autonòmic Miguel Domínguez. La causa es va sobreseure provisionalment.

En esta compareixença, l'exedil de Cultura va declarar en sentit contrari a les escoltes de la gravació que consten en la causa, en les quals en una conversa telefònica amb el seu fill li explica la mecànica del presumpte blanqueig en el Partit Popular.

Segons eixa gravació, regidors i assessors van realitzar donacions de 1.000 euros, quantitat que presumptament els era retornada pel partit en dos bitllets de 500 euros per a blanquejar diners en efectiu de suposada procedència il·lícita, la qual cosa s'ha cridat 'pitufeig'.

Les defenses d'alguns dels exregidors i exassessors investigats per estos fets van demanar que s'incorporara a la causa d'Instrucció 18 les manifestacions realitzades per Alcón al TSJCV. El magistrat acorda citar l'exregidora perquè aclarisca la contradicció.

La investigació per delicte electoral i blanqueig de capitals en l'Ajuntament de València és una peça separa del cas Imelsa en el qual s'investiga el trepijoc de contractes a canvi de comissions il·legals en diverses administracions de la Comunitat Valenciana, recorda l'alt tribunal valencià.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento