Comunitat Valenciana

Detinguts dos universitaris a València per accedir al sistema informàtic i canviar les seues notes

  • Agents de la Policia Nacional han detingut a València dos joves de 20 anys per presumptament accedir de forma il·legal al sistema informàtic de la Universitat de València i apropiar-se de les claus d'uns 40 professors per a canviar les seues notes.

Els joves han sigut arrestats com a suposats autors dels delictes d'accés il·lícit a dades i programes informàtics, danys informàtics, descobriment i revelació de secrets, usurpació d'estat civil i falsedat de document públic. Els agents van intervenir en l'operatiu un dispositiu maquinari espia, informa la Policia a través d'un comunicat.

Les investigacions van començar després de la troballa d'un dispositiu espia tipus keylogger en un dels ordinadors de la Universitat de València. Es tracta d'un programari capaç d'interceptar i guardar les pulsacions realitzades en el teclat d'un equip informàtic sense que l'usuari ho detecte.

XARXA TOR

Durant les perquisicions, els agents van esbrinar que els sospitosos suposadament van utilitzar aquest sistema per a apropiar-se de les claus d'uns 40 professors, a través de les quals van accedir als seus comptes personals de la intranet de la universitat i als seus correus electrònics des d'una sèrie de direccions IP relacionades amb la xarxa TOR. Es tracta d'una xarxa de comunicacions distribuïda per damunt de la capa d'internet de manera que mai es revelen les dades dels usuaris que la utilitzen, mantenint-se així com una xarxa privada i anònima.

Els policies van esbrinar que les qualificacions de molts exàmens i treballs suspesos en un primer moment, posteriorment apareixien com a aprovats amb una bona nota en les actes, per a açò presumptament interceptaven el missatge d'avís de canvi de nota que el sistema informàtic enviava al docent, evitant que aquest s'adonara. Les notes finals eren publicades en les actes oficials sense que ningú s'adonara del frau.

Els policies van constatar la identitat dels sospitosos, que van ser detinguts com a presumptes autors dels delictes d'accés il·lícit a dades i programes informàtics, danys informàtics, descobriment i revelació de secrets, usurpació d'estat civil i falsedat de document públic.

Les investigacions continuen per a determinar si els sospitosos també haurien tingut accés a proves escrites amb anterioritat a la realització de les mateixes.

Els detinguts, sense antecedents policials, després de ser sentits en declaració han sigut posats en llibertat, no sense abans ser advertits de l'obligació de comparéixer davant l'autoritat judicial quan siguen requerits per a açò.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento