Comunitat Valenciana

La Generalitat reobri la seua oficina a Madrid per a "intensificar la presència valenciana en els centres de decisió"

  • L’objectiu és posar en relleu les "fortaleses" de la Comunitat Valenciana.
  • En la inauguració van participar Puig i representants del món empresarial.
  • Naix com una "xicoteta plataforma" oberta als diversos sectors de la societat valenciana.
Inauguración oficina Generalitat Valenciana en Madrid
Inauguración oficina Generalitat Valenciana en Madrid
EUROPA PRESS
Inauguración oficina Generalitat Valenciana en Madrid

L'oficina de la Generalitat Valenciana a Madrid ha iniciat aquest dimecres la seua nova marxa -sis anys després del seu tancament per l'anterior executiu del PP d'Alberto Fabra- com a plataforma d’"aterratge" de la Comunitat per a "intensificar la seua presència en els centres de presa de decisió" i fer "visible" el potencial i les reivindicacions de la societat valenciana, entre elles, el problema de l’"infrafinançament".

Així ho ha manifestat el cap del Consell, Ximo Puig, durant la inauguració de la seu, situada en el carrer Españoleto de la capital espanyola, en un acte en el qual també han intervingut el president de la Fundació Conexus, Manuel Broseta, i el delegat del Consell per a les Relacions Institucionals, Joan Calabuig, i que ha congregat diversos representants del món empresarial com el president de Ford Espanya, Jose Manuel Machado, el president de la CEV, Salvador Navarro, així com representants polítics.

Puig ha assenyalat que es tracta d'una seu "modesta" que assumeix la realitat actual, amb mobles reciclats, però que pretén ser una "xicoteta plataforma" oberta als diversos sectors de la societat valenciana per a "treballar junts" per a donar-li la visibilitat que mereix com a "paradigma de creixement econòmic i polítiques socials inclusives", ja que a Madrid "no es coneix tant com ens agradaria", ha admés.

Infrafinançament

En aquest sentit ha posat l'accent en el problema de l’infrafinançament valencià i el seu deute per a assegurar que en aquest tema la Generalitat es mantindrà "sempre en la via democràtica, respectuosa amb la llei i el diàleg" però ha advertit que "aqueixa lleialtat ha de ser d'anada i volta". "No anem a ser submisos" i "no anem a acceptar que se'ns torege" en aquest tema, ha subratllat.

Així, ha criticat que en les últimes setmanes "algunes CCAA i dirigents del PP estan intentant torpedejar qualsevol tipus d'acord i açò no es pot consentir", ha dit. En la seua opinió, cal abordar el model de finançament des d'una perspectiva global" i "buscar una solució que genere equitat entre els ciutadans" de totes les regions.

Dèficit acumulat

En aquests moments, ha assenyalat, encara que alguns pensen que la Comunitat és el "Llevant feliç" o que s'ha "balafiat" molt, la Comunitat Valenciana està onze punts per sota de la renda espanyola, i des de l'any 2000 fins ara hi ha un dèficit acumulat de finançament de més de 20.000 milions d'euros i al seu entendre "és un deute del Govern d'Espanya amb la Comunitat Valenciana". "Es tracta de passar comptes sense confrontació", ha agregat.

D'aquesta manera ha lamentat l’"incompliment flagrant" del Govern d'Espanya al no reformar el sistema de finançament en 2017 i ha advertit que no va a consentir "ni una dilació més".

En qualsevol cas, Puig ha defensat que "és el moment valencià de creixement, estabilitat política i honradesa i no ho podem perdre" però per a açò "és fonamental compensar l’infrafinançament de molts anys. El deute no és un problema de la Comunitat Valenciana, és un problema de la hisenda espanyola", ha puntualitzat.

No obstant açò, ha deixat clar que aquest "combat" reivindicatiu no el poden fer "sols", sinó que es tracta de "treballar junts" i per a açò, la seu de la Generalitat a Madrid vol ser una "xicoteta plataforma".

"Inversió austera però intel·ligent"

Des de la Fundació Conexus, -lobby empresarial amb espai propi en la seu valenciana, que s'encarregarà de la gestió de les sales i es farà càrrec de les despeses de manteniment-, el seu president Manuel Broseta ha coincidit amb Puig en la necessitat de "guanyar pes en les decisions importants que es prenen a Madrid".

Aquesta seu suposa una "inversió austera però intel·ligent", ha assegurat, que serà punt de trobada per a persones, empresaris, associacions, sindicats i qualsevol valencià que necessite alguna cosa a Madrid.

La idea d'aquesta col·laboració entre el Consell -amb un despatx en la seu- i la Fundació Conexus -amb dos despatxos propis i encarregada de la gestió de la resta de sales- és "dinamitzar" la seu per a posar en relleu les "fortaleses" de la Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento