Comunitat Valenciana

L'ATMV convoca als alcaldes per a tractar l'"exclusió" dels Pressupostos Generals

  • València no rebrà res, mentre que Madrid rebrà 127 milions, Barcelona 109 o Canàries 48.
  • Des de l'ATMV consideren que l'aportació és necessària per la integració tarifària de tots els mitjans de transport.
Arribada del primer metro a Riba-roja de Túria (València).
Arribada del primer metro a Riba-roja de Túria (València).
EUROPA PRESS - Archivo
Arribada del primer metro a Riba-roja de Túria (València).

L'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) ha convocat a tots els alcaldes de l'àrea metropolitana a una reunió dimarts que ve, 10 d'abril, per a "analitzar la situació davant l'exclusió, una vegada més, de la subvenció al transport metropolità de València en els Pressupostos Generals (PGE) de 2018".

Així ho ha explicat la gerent de l'ATMV, María Pérez Herrero, que ha remés la convocatòria a tots els alcaldes que formen part de l'àrea metropolitana per a tractar amb ells en la reunió "la situació provocada davant els pressupostos generals de l'Estat que ha presentat el Govern d'Espanya".

Als comptes presentats per l'Executiu central, recalca l'organisme a través d'un comunicat, "no es dedica ni una sola partida al transport metropolità de València, mentre que Madrid rebrà 127 milions, Barcelona 109 o Canàries 48".

A més, en la reunió, es recordaran totes les accions dutes a terme per la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori i l'Autoritat de Transport Metropolità de València per a poder rebre la subvenció de l'Estat que li correspon a la Comunitat Valenciana i que no hauria de ser inferior als 38 milions d'euros.

De fet, s'ha creat la pròpia ATMV "que havia sigut desmantellada per l'anterior govern i s'ha iniciat la redacció dels Plans de Mobilitat Sostenible o la reordenació del nou Mapa de Transport", subratllen.

En la mateixa línia, fan notar que, "tant des de la Presidència de la Generalitat, com des de la Conselleria i també des de l'ATMV, s'ha sol·licitat diverses reunions amb el Govern central per a abordar aquesta qüestió".

Reunió amb Montoro, "sense resposta"

L'última és la reunió que es va sol·licitar recentment amb el ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, i que, "no obstant açò, no ha rebut resposta", lamenten.

Per a la directora de l'ATMV, "l'aportació de l'Estat és una condició necessària per a poder desenvolupar polítiques de transport ambicioses, com la integració tarifària de tots els mitjans de transport en els municipis integrants de l'entitat i continuar d'aquesta manera progressant en la promoció de l'ús del transport públic".

Pérez Herrero ha reiterat "el compromís ferm de l'Autoritat de Transport Metropolità de València i de la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori de disposar de mitjans financers semblants als d'altres ciutats per a poder donar resposta i desenvolupar les necessitats de transport dels nostres usuaris a l'àrea metropolitana de València".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento