Comunitat Valenciana

La Generalitat decreta emergència per nevades nivell zero en nou comarques

  • Els Ports, l'Alt Maestrat, l'Alcalaten, l'Alto Mijares, l'Alto Palancia, el Racó d'Ademús, la Serrania i l'Alcoià són les comarques afectades.
  • El nivell zero d'emergència implica que els efectes de la mateixa fan necessària la mobilització de recursos per a efectuar la neteja de vials.
Neu a Morella
Neu a Morella
FACEBOOK AYUNTAMIENTO DE MORELLA
Neu a Morella

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana ha decretat l'emergència situació zero per nevades en les zones afectades per les precipitacions persistents que, en forma de neu, s'han produït en les últimes hores. Les comarques afectades són els Ports, l'Alt Maestrat, l'Alcalaten, l'Alto Mijares, l'Alto Palancia, el Rincón de Ademuz, la Serrania i l'Alcoià.

Així ho ha comunicat el director de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, al president de la Generalitat, Ximo Puig, en la reunió mantinguda per a informar-li de la situació en les comarques de l'interior de la Comunitat Valenciana, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El nivell zero d'emergència, tal com vé recollit en el procediment de nevades, implica que els efectes de la mateixa fan necessària la mobilització de recursos per a efectuar la neteja de vials. En eixe sentit, l'Agència, en coordinació amb les tres diputacions provincials, consorcis de bombers i la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, ha mobilitzat els recursos necessaris per a efectuar la neteja de dites vials.

Precaució a les carreteres

Emergències demana precaució, especialment si se'n va a agafar el cotxe, per a desplaçar-se per les zones afectades per les nevades i recomana davant les previsions meteorològiques seguir comptes en xarxes socials i webs oficials, @GVA112 i parar esment a les actualitzacions dels avisos, preemergencias o emergències vigents.

Des del Centre de Coordinació d'Emergències s'han recordat algunes recomanacions per als conductors que hagen d'agafar el vehicle, entre les quals es troben planificar el desplaçament, circular per vies principals, no viatjar a soles si és possible, revisar l'estat del vehicle abans d'eixir, portar cadenes preparades i portar el mòbil amb bateria.

Una vegada en carretera, també adverteixen que si comença a nevar, cal conduir amb suavitat; si és necessari, reduïsca la velocitat. Si neva molt i bufa vent fort, han demanat "parar el vehicle".

També cal encendre les llums d'encreuament i les de boira, així com augmentar la distància de seguretat. Si les rodes patinen, desaccelerar sense frenar. Si neva i es condueix un vehicle pesat, recorden que no està permés avançar a altres vehicles i que les autoritats poden restringir o limitar la seua circulació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento