Comunitat Valenciana

Absolen l'empresari Angel Fenoll de falsedat per representar una empresa malgrat estar destituït

  • El Jutjat penal número 3 d'Alacant ha absolt l'empresari Angel Fenoll d'un delicte de falsedat documental en participar en un acte de conciliació laboral, el 14 de gener de 2013, en representació de la societat Proambiente SL com a administrador únic, malgrat haver sigut destituït un mes abans. La sentència, amb data del passat 26 de febrer, assenyala que no ha quedat acreditat que actuara així sabent que havia sigut rellevat del càrrec i que mancava de "qualsevol facultat" de representació.
Ángel Fenoll en una imatge d'arxiu
Ángel Fenoll en una imatge d'arxiu
Europa Press - Archivo
Ángel Fenoll en una imatge d'arxiu

Fenoll és l'empresari murcià que serà jutjat l'any que vé per presumptes irregularitats en l'adjudicació del servei de recollida de residus d'Orihuela en l'anomenat 'Cas Brugal'.

En la sentència, donada a conéixer aquest dilluns pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), l'empresari va reconéixer davant el jutjat que va actuar en l'acte de conciliació però va negar ser coneixedor que "mancava" de les facultats per a ostentar la representació de la societat.

Sobre aquest tema, les acusacions van indicar que des del 18 de desembre de 2012, per una Junta General d'Accionistes extraordinària, Fenoll havia quedat "privat" de la condició d'"administrador únic", i que eixa junta li va cessar. Per açò, el 14 de gener de 2013, quan es va celebrar l'acte de conciliació, ja "no tenia aquesta condició".

La sentència detalla que la Junta va ser convocada pel propi Fenoll, que va donar trasllat a la resta d'accionistes, però que finalment no va acudir a la cita. A la convocatòria va acudir el seu advocat que va eixir de la Junta abans de les votacions i a instàncies de la resta de socis. De la junta es van expedir tres actes, una d'elles per al propi Angel Fenoll.

No obstant açò, el jutjat detalla que açò "no porta aparellada prova suficient i indubtable que s'haguera entregat", i per tant que coneguera la seua destitució. A més, Fenoll no va arreplegar un burofax que se li va enviar, i també va negar haver rebut per carta certificada la convocatòria d'una junta per al 2 de gener de 2013.

Així mateix, en la sentència, el jutjat assenyala que la impugnació que va fer Fenoll de la Junta del 18 de desembre "no es desprèn necessàriament i sense gènere de dubtes" que coneguera el resultat de la votació "relatiu al seu cessament" i que açò fóra el motiu de la impugnació.

Finalment, les acusasiones van apuntar al fet que Fenoll "havia de preveure" que en la junta del 18 de desembre, sobre la base de l'ordre del dia, se n'anava "a produir el seu cessament". No obstant açò, la sentència exposa que encara que poguera ser "previsible" això no comporta "necessàriament" que haguera de preveure-ho o que "s'estime provat" que ho sabera abans d'assistir com a administrador únic en l'acte de conciliació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento