Comunitat Valenciana

Montón assegura que "no passa res" per la suspensió de tot el concurs de ressonàncies perquè "s'arribarà a temps"

  • La consellera de Sanitat Universal, Carmen Montón, ha insistit aquest dimecres que "el full de ruta està clar: internacionalitzar les ressonàncies" i sobre aquest tema ha assegurat que "no passa res" per la suspensió de tot el concurs després d'un recurs d'ERESA perquè "sí que s'arribarà a temps".
Ressonància magnètica
Ressonància magnètica
INFOSALUS - Archivo
Ressonància magnètica

Montón, després de presentar el Programa de capacitació dels professionals d'Atenció Primària en la resposta a les emergències en zones rurals remotes", ha garantit que "no passa res absolutament" i "no hi ha cap problema" per aquesta suspensió cautelar.

El Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRC) ha suspès provisionalment tot el concurs de ressonàncies de la Conselleria de Sanitat després del recurs interposat per Exploracions Radiològiques Especials (ERESA), que se suma a la resolució ja adoptada en relació amb el recurs del grup IMED.

Així, ha insistit que en aquest procés existeix la possibilitat que les empreses "presenten unes al·legacions i un recurs" però "no passa res" i en eixe sentit ha assenyalat que "se solucionaran" aquelles qüestions dels plecs de condicions que marque el TACRC.

Montón ha insistit que se seguiran endavant "una vegada passat aquest termini que és preceptiu" perquè ha recalcat que Sanitat "dóna totes les garanties a les empreses perquè puguen interposar aquells recursos que estimen" però "el full de ruta està clar: internacionalitzar les ressonàncies i anar fent aquest processos en dos fases fins a arribar al cent per cent".

En eixe sentit, ha recordat que en una primersa fase està assumir la realització de les proves magnètiques que es realitza dins dels propis hospitals, i que l'Administració "està preparada" per a realitzar-les al "cent per cent" per a quan acabe el contracte actual amb ERESA. A més, estaven els cinc lots que s'han tret a concurs amb un termini d'execució de les obres, segons el lot, de sis mesos o de dos anys.

D'altra banda, en el cas de l'Hospital General de València, on segueix treballat ERESA malgrat haver acabat el contracte de ressonàncies, "finalitzarà aquesta situació" a l'estiu quan acabe també el contracte que l'empresa té per a realitzar els TAC.

Així, ha explicat que han hagut d'"acompassar" la finalització de dos contractes, el de la ressonància i el del TAC, i que en ser aquest Hospital un consorci és una situació "un poc més especial".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento