Comunitat Valenciana

Oltra diu que "la mobilitat és un dret" i lamenta que el Govern "castigue tant" els valencians en aquesta matèria

  • La vicepresidenta del Govern valencià i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat aquest dimecres que "la mobilitat és un dret" de tots els ciutadans i ha lamentat que el Govern d'Espanya "castigue tant" als valencians en aquesta matèria.

Oltra s'ha pronunciat d'aquesta manera, en declaracions als mitjans de comunicació, preguntada per l'acte que representants de la Generalitat, de l'Autoritat del Transport Metropolità i d'ajuntaments valencians han celebrat a Madrid per a reclamar davant el Ministeri d'Hisenda els 38 milions d'euros que demanen per a finançar, a través dels Pressupostos Generals de l'Estat, el transport metropolità de València.

"No sé què hem fet els valencians perquè se'ns castigue tant des del Govern d'Espanya, també en els Pressupostos Generals de l'Estat", ha plantejat la responsable autonòmica. En aquest sentit, s'ha preguntat "com és possible que Madrid, Barcelona i Canàries reben diners per al transport metropolità i que la tercera ciutat d'Espanya, València, no reba eixos diners".

Oltra ha assenyalat que hi ha ciutats espanyoles que "reben més de 100 milions d'euros" per al transport públic mentre "València no rep ni un sol euro".

La vicepresidenta de l'Executiu valencià ha manifestat que "la mobilitat és un dret hui dia" i ha ressaltat que "la gent necessita moure's per a anar a treballar, per a l'oci i per a anar a estudiar". Ha lamentat que sense l'ajuda de l'administració central aquesta matèria "carrega sobre els pressupostos de la Generalitat", que són "els pitjor finançats de tota Espanya".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento