Comunitat Valenciana

Les Corts aproven iniciar la tramitació per a modificar la llei de Participació Institucional com demanava el PP

  • El ple de les Corts Valencianes ha aprovat aquest dimecres, amb els vots a favor de PP, Cs, Compromís i Podem i el rebuig de PSPV, iniciar la tramitació parlamentària de la proposició de llei del PP per a modificar la Llei de participació i col·laboració institucional, que arreplega les subvencions que es concedeixen a les organitzacions sindicals i empresarials més representatives de la Comunitat Valenciana. No obstant açò, els grups han rebutjat que es tramite per lectura única com demanaven els 'populars'.
Ple de les Corts Valencianes
Ple de les Corts Valencianes
INMA CABALLER/CORTS VALENCIANES
Ple de les Corts Valencianes

La proposta del PP pretén obrir les ajudes a més organitzacions sindicals i empresarials de la Comunitat Valenciana i que no es limite únicament a "les més representatives", així com que les subvencions es concedisquen a través de la concurrència competitiva.

Durant el debat parlamentari, el diputat 'popular' Fernando Pastor ha defès que es tracta d'una proposta "senzilla, fàcil, gens enrevessada i amable" que suposa "trencar amb l'immobilisme", "obrir la porta al fet que tots els actors socials càpien".

Així mateix, ha destacat que "serveix per a modernitzar la representació de les organitzacions, respon la demanda de quatre sindicats i posa en valor els principis de mèrit, sacrifici o esforç que s'han de potenciar".

PSPV: "AÇÒ ÉS UNA VENJANÇA"

No obstant açò, per al síndic del PSPV, Manolo Mata, la modificació que proposen els 'populars' a una llei que ells mateixos van aprovar en 2015 és "una venjança i un càstig" cap a les organitzacions sindicals i empresarials que es van sumar a la manifestació de novembre per a reclamar un finançament més just per a la Comunitat Valenciana.

"La seua proposta es limita a eliminar la paraula 'més representativa' perquè el 18 de novembre el poble valencià i les entitats sindicals i empresarials estaven reivindicant un finançament més just. Estan articulant una venjança", ha subratllat.

PODEM: "DEFENEN A SINDICATS QUE VAN IGNORAR"

Des de Podem, Antonio Montiel ha acusat el PP de tramitar la llei de participació en 2015, "la primera amb dinerets", ha puntualitzat, donat el context electoral "difícil". "Ara qui va promoure aquella llei demana la seua modificació i eixos sindicats minoritaris als quals va ignorar i menysprear ara són la seua raó i sent una profunda pena per la seua situació", ha retret.

No obstant açò, ha justificat el seu vot favorable a la tramitació per a "donar seguretat jurídica de règim participació i col·laboració institucional a les organitzacions sindicals i empresarials i per a dotar objectivitat al sistema de distribució d'ajudes".

COMPROMÍS: "LA PROPOSTA ÉS UN NYAP"

Per a la portaveu adjunta de Compromís, Mireia Mollà, la proposta de modificació del PP és "un nyap" perquè busquen canviar articles en els quals no es defineix quals són les organitzacions més representatives.

"Si no alteren l'articulat no s'obrin a més entitats la representació i no canvia res", ha indicat per a considerar aquesta iniciativa com "un colp de venjança". No obstant açò, ha recordat que ja en 2015 van demanar que la norma fóra més inclusiva perquè més organitzacions accediren a les ajudes, per la qual cosa ha recolzat iniciar la tramitació.

Des de Cs, el parlamentari Toni Woodward ha criticat que el PP aprovara una norma en 2015 que ara "volen canviar automàticament". "Vostés caven la seua pròpia tomba perquè intenten tramitar una modificació que ni vostés saben què repercussió va a portar amb si", ha manifestat per a advertir la bancada 'popular' que "el seu temps s'ha acabat i les seues polítiques ja no són fiables".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento