Comunitat Valenciana

Puig sobre la ruptura de Colau amb el PSC: "Actuar en institucions de manera partidista no és el millor per a ciutadans"

  • El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha afirmat després de la ruptura del pacte de govern entre BComú i el PSC en l'Ajuntament de Barcelona que "actuar en les institucions d'una manera partidista no és el millor per als ciutadans".
Puig presideix la reunió de la Comissió Executiva Nacional
Puig presideix la reunió de la Comissió Executiva Nacional
PSPV
Puig presideix la reunió de la Comissió Executiva Nacional

Puig s'ha pronunciat en estos termes en declaracions als mitjans de comunicació després de la reunió amb els secretaris d'àrea de la Comissió Executiva Nacional, en ser preguntat la ruptura entre BComú i PSC a Barcelona.

Sobre este tema, el president ha manifestat que respecta "absolutament" les decisions que prenguen tots els partits i en altres comunitats autònomes, però creu "evident" que "actuar en les institucions d'una manera partidista no és el millor per als ciutadans".

Preguntat per si considera que els socis del Govern valencià podrien acollir-se al 155 de la Constitució per a intentar trencar el pacte, ha indicat que "ací no hi ha cap tipus d'episodi d'estes característiques". "No ho veig per cap part", ha asseverat.

"Estem tots d'acord -ha agregat- que el Govern valencià està posicionat clarament en el respecte a la llei i en el diàleg, i és on estem i este és el camí que s'ha de seguir en general", ha postil·lat.

A la Comunitat Valenciana la "prioritat", ha dit, és el debat en matèria de finançament. "Açò no és una qüestió entre polítics, no és un debat per les condicions d'una institució, sinó que es tracta de la vida dels ciutadans. Si ara creixem al voltant del 3,8% és gràcies a que el motor privat està funcionant adequadament però el motor públic no perquè no tenim suficients mecanismes, recursos", ha lamentat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento