Comunitat Valenciana

El Govern adjudica obres per 4,5 milions per a reparar el curs de la demarcació del Xúquer a la Comunitat Valènciana

  • El Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient ha adjudicat obres per un import de 4,5 milions d'euros per a reparar el curs de la demarcació del Xúquer a la Comunitat Valenciana. La finalitat és reparar els danys i retornar els llit del riu al seu estat previ als temporals històrics de l'hivern passat.
Adjudiquen per 4,5 milions d'euros la reparació de les lleres del Xúquer
Adjudiquen per 4,5 milions d'euros la reparació de les lleres del Xúquer
DELEGACIÓN DE GOBIERNO
Adjudiquen per 4,5 milions d'euros la reparació de les lleres del Xúquer

L'anunci ho han realitzat el delegat de Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, i la presidenta de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ), María Ángeles Ureña, durant la seua

visita a l'Azud de Cullera (València).

"Les actuacions ascendixen a 4,5 milions d'euros i seran finançades pel Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient, abastant pràcticament tot l'àmbit de la Comunitat Valenciana", han manifestat.

Moragues ha subratllat el "compromís" de l'Executiu amb la Comunitat Valenciana ja que "des del primer moment, i amb una important rapidesa i agilitat, s'han aprovat ajudes per a reparar tant el litoral com el Domini Públic Hidràulic". "I el més important: no solament s'han aprovat eixes ajudes sinó que a més s'estan executant i a molt bon ritme", ha afegit.

Els temporals de desembre i gener passats van ocasionar

greus danys en lleres i infraestructures del Domini Públic Hidràulic. Per açò, el Consell de Ministres, el 27 de gener, va aprovar l'adopció de mesures urgents per a pal·liar els danys causats pels últims temporals. Una d'estes mesures adoptades per la CHJ és l'execució d'obres d'emergència per a reparar els danys en el domini públic hidràulic, marges i zones associades de la Demarcació, recorda la Delegació de Govern a través d'un comunicat.

Les obres d'emergència consistixen, principalment, en reparació de trencaments, descalces i lliscaments, eliminació de taps i obstruccions, retirada d'acumulacions d'arrossegaments, erosions en jaç i talusos i reparació dels danys en la vegetació de ribera amb caigudes en la llera i precarietat posterior, així com esbrosses selectives amb eliminació de vegetació i retirada d'espècies invasores, principalment "arundo donax", prioritzant punts amb concentració de vegetació, potencialment obstructivos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento