Comunitat Valenciana

El PP denunciarà a Marzà si no presenta les instruccions d'inici de curs abans de l'11 de setembre

  • Puig garanteix que hi haurà un inici de curs "absolutament normalitzat" i que els centres tindran les instruccions.
  • Beatriz Gascó, portaveu del grup parlamentari popular, adverteix que al PP "no li va a tremolar el pols" si ha d’acudir a la via penal.
  • "Crec que anem pel camí correcte encara que falten moltes coses encara", ha asseverat el president.
Aula de un colegio
Aula de un colegio
EUROPA PRESS
Aula de un colegio

La portaveu del grup parlamentari popular, Beatriz Gascó, ha anunciat aquest dijous que portarà als tribunals al conseller d'Educació, Vicent Marzà, si abans del que comence el curs escolar, el pròxim 11 de setembre, no ha publicat les noves instruccions en compliment de la decisió del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) que ordena a aquest departament retrotreure’s a la situació prèvia al decret de plurilingüisme, que l'alt tribunal va suspendre cautelarment.

Gascó ha advertit aquest dijous en roda de premsa que al PP "no li va a tremolar el pols" a acudir a la via penal si Marzà persisteix a "promoure la insubmissió" i no acata la suspensió d’"aquest decret de xantatge lingüístic". "Seria la tercera vegada que ho desobeeix", ha alertat.

Sobre aquest tema, ha advertit de les "greus" conseqüències que està tenint "l'opacitat" del Govern valencià "al no informar del seu pla B" ja que poden fins i tot incórrer en un delicte de malversació de fons públics per "la compra per part dels equips directius de lots de llibres escolars, amb diners públics, que pot ser que no servisca en canviar l'idioma de base".

Inici de curs “absolutament normalitzat”

Per la seua banda, el president de la Generalitat Valenciana, XimoPuig, ha garantit que hi haurà un inici de curs a la Comunitat "absolutament normalitzat" i que els centres escolars comptaran amb "totes" les instruccions necessàries.

Puig s'ha pronunciat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació després de mantenir una trobada amb el gabinet tècnic de coordinació de policies locals, en ser preguntat per la decisió del PP de portar als tribunals al conseller Marzà.

El 'president' ha lamentat, en primer lloc, que el PP "utilitze permanentment l'educació com un arma de confrontació electoral i política". "Crec que és un error monumental que el PP s'instal·le en aqueixa posició perquè els països més avançats del món són els que tenen consensos bàsics respecte a l'educació".

D'altra banda, ha garantit que hi haurà un inici de curs "absolutament normalitzat" i que els centres tindran "totes" les instruccions necessàries "per a actuar amb màxima normalitat", ha insistit.

Així mateix, ha destacat que enguany hi haurà menys barracons a la Comunitat i més possibilitats per als alumnes valencians d'aprendre anglés. "Crec que anem pel camí correcte encara que falten moltes coses encara", ha asseverat. Finalment, ha recordat que "moltes" famílies no hauran de pagar enguany els llibres dels seus fills. "Açò és una política inclusiva i d'igualtat d'oportunitats", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento