Comunitat Valenciana

Detingudes 14 persones per estafa en la compra de cotxes d'alta gamma per a vendre'ls després a Romania

  • Agents del Grup d'Investigació i Anàlisi (G.I.A.T. Central) de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil, han detingut 14 persones a València després de la desarticulació d'una trama dedicada a la compra venda de vehicles d'alta gamma, que utilitzava documentació falsificada per a l'adquisició dels cotxes. Amb açò, van aconseguir defraudar a l'entitat que finançava les operacions un import de 250.000 euros.
Detingudes 14 persones per frau en la compra de vehicles
Detingudes 14 persones per frau en la compra de vehicles
GC
Detingudes 14 persones per frau en la compra de vehicles

A continuació, els vehicles eren traslladats a Romania, on eren venuts i matriculats a nom de terceres persones. La investigació es va iniciar després de la denúncia d'una entitat financera i els detinguts estan acusats dels delictes d'Estafa, Falsedat documental, Apropiació Indeguda i Sostració en la compra de vehicles d'alta

gamma, segons ha informat l'Institut Armat en un comunicat.

El G.I.A.T. Central va iniciar la denominada 'Operació Recol·lector', en la qual es va procedir a la desarticulació d'esta trama, el 'modus operandi' de la qual era el de temptejar diversos concessionaris on poder adquirir vehicles de luxe sense que els posaren traves pel que fa a la documentació i temps d'entrega dels turismes.

A continuació, enviaven a un dels implicats i a la seua dona, amb les seues nòmines legals, encara sabent que les mateixes no superaven el salari mínim interprofessional, per a comprar un turisme, a manera de 'ganxo', i matricular-ho al seu nom aportant les dos nòmines.

Quan es realitzava la compra sense problemes, acudien més membres de l'organització, en alguns casos amb la documentació falsificada, i van arribar a efectuar la compra de fins a set vehicles, amb el que van defraudar a l'entitat financera un import de 250.000 euros. A continuació, els vehicles eren traslladats a Romania on eren venuts i matriculats a nom de terceres persones.

Perquè realitzaren l'adquisició d'estos vehicles, utilitzaven a temporers del litoral valencià que van actuar en un concessionari d'Huelva. Així, s'han dut a terme 14 detencions a València i la recuperació dels set vehicles s'ha realitzat a Huelva i Granada, al novembre i desembre de l passat any.

La Benemérita ha informat que l'operació seguix oberta, ja que els vehicles localitzats a Romania es troben en espera d'autorització judicial per al seu trasllat a Espanya, i també ha indicat que no es descarten futures detencions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento