Comunitat Valenciana

Ribó es compromet al fet que no hi haja "cap ingerència" en la Policia Local

  • Acusen al regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, d'intromissions en la tasca dels agents.
  • L'alcalde ha expressat en la reunió la seua voluntat d'"eliminar qualsevol tensió".
Reunió entre Ajuntament de València i sindicats de Policia Local
Reunió entre Ajuntament de València i sindicats de Policia Local
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Reunió entre Ajuntament de València i sindicats de Policia Local

L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha compromés aquest dijous amb els sindicats de la Policia Local a garantir que no hi haja "cap ingerència per part de cap persona, inclosos càrrecs públics com a regidors o regidores", que puga interferir en el seu treball.

Així ho ha traslladat als representants d'UGT, CCOO, CSIF, SPPLB, STAS-IV en una reunió per a abordar el malestar en el si de la Policia Local amb el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, a qui acusen d'intromissions en la tasca dels agents. L'última, la setmana passada en una actuació policial en la plaça de l'Ajuntament a un músic de carrer.

Les dos parts han valorat l'"ambient cordial" i el "tarannà conciliador" de la trobada, en el qual el primer edil ha expressat la seua voluntat d'"eliminar qualsevol tensió", segons han informat fonts d'alcaldia i fonts sindicals en sengles comunicats.

"En aquests mesos de mandat, amb vista a les pròximes eleccions municipals, ha de prevaldre la bona gestió municipal que han desenvolupat des de l'inici els regidors i regidores del Govern de la Nau, i l'enteniment i el diàleg entre les diferents delegacions", ha apuntat Ribó.

L'alcalde ha volgut deixar clar el seu "suport al bon treball de la Policia Local" i ha assegurat que el seu objectiu és "que els agents treballen en les millors condicions, sense que, entre altres mesures, hi haja cap ingerència per part de cap persona, inclosos càrrecs públics com a regidors o regidores".

En aquest sentit, Ribó ha apuntat que "encara que l'actuació d'un regidor o regidora puga ser benintencionada, no pot interferir en la comesa dels agents".

Aquesta no és la primera trobada de Ribó amb els representants sindicals, així com les quals ha mantingut amb diferents delegacions o servicis quan ha pogut haver-hi "algun tipus de tensió, per a evitar que situacions com aquesta es tornen a repetir", han recordat des del consistori.

Els sindicats han valorat el compromís de l'alcalde perquè "no es produïsca cap ingerència en la tasca policial en l'equip de govern i, especialment en el seu grup polític".

Segons han explicat en un comunicat conjunt, Ribó els ha demanat que traslladen als policies intervinents que, "sent coneixedor de l'exquisida intervenció, compleixen degudament amb el seu treball, per la qual cosa compten amb el seu suport i reconeixement", un reconeixement que ha volgut fer extensiu a tot el col·lectiu de la Policia Local de València, "conscient de les dificultats que presenta l'exercici de l'activitat policial".

Reunió amb Grezzi "al més prompte possible"

També els avançat la "disposició" del regidor Giuseppe Grezzi per a mantindre una reunió amb tots els sindicats, una proposta que han acceptat i esperen que es produïsca "al més promte possible".

A més, durant la trobada, -en la qual també han participat el regidor de Govern d'Interior, Sergi Campillo, i la cap de Gabinet Esther Tarín-, els representants públics han mostrat la seua "total disposició en qualsevol altra circumstància que puga tindre lloc, amb el fi del bon enteniment", han asseverat els sindicats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento