Comunitat Valenciana

Tornen les nits de calor a la Comunitat Valenciana amb mínimes que ronden els 25ºC

  • La calor nocturna va tornar aquest passat dimecres després de nits fresques entre el 10 i el 14 d'agost.
  • Segons AEMET, es tracta de valors que s'emmarquen en la tònica general d'aquest estiu a la Comunitat Valenciana.
  • Per a aquest cap de setmana, l'Agència de Meteorologia preveu que es mantinguen les mínimes entorn d'aquests valors o amb pocs canvis.
Temperaturas mínimas del miércoles al jueves en la regiónA
Temperaturas mínimas del miércoles al jueves en la regiónA
AEMET
Temperaturas mínimas del miércoles al jueves en la regiónA

Les temperatures mínimes han ascendit significativament a la Comunitat Valenciana durant la passada nit, amb termòmetres per sobre de 25 graus a València i propers als 24 en punts de Castelló i Alacant, després de vetlades relativament suaus i fins i tot fresques.

Segons el registre de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), la nit del dimecres a aquest dijous ha sigut especialment calorosa en la capital del Túria, amb mínimes de 25,1 graus, i a Sagunt (València), molt a prop amb 24,9 graus. La matinada també va ser càlida en les altres dues capitals de província, on el mercuri no ha baixat de 24,5 graus a Castelló de la Plana i de 23,8 a Alacant.

Els termòmetres s'han mantingut per sobre de 24 graus a localitats alacantines com Dénia (24,7ºC) o Oriola (24ºC), mentre a l'interior de Castelló i València es van desplomar fins a 14,3 i 16,4 graus, respectivament.

En el cas de València capital, la calor nocturna va tornar aquest passat dimecres després de nits fresques entre el 10 i el 14 d'agost. El mercuri va caure dijous passat als valors més baixos, fins a 16,3 graus, i la situació es va mantenir el divendres (18,3ºC), dissabte (19ºC) i diumenge (20,6ºC).

Les mínimes van pujar en el 'cap i casal' en la jornada festiva del passat dimarts, quan van anotar 22 graus i van tornar a situar-se entorn dels valors habituals per a aquesta època de l'any. El dimarts van continuar l'ascens fins a 23,1 graus i en solament un dia van augmentar dos graus (25,1ºC).

Estiu amb dos pics freds 

Es tracta de valors que s'emmarquen en la tònica general d'aquest estiu a la Comunitat Valenciana, ja que al juliol i les dues primeres setmanes d'agost únicament s'han registrat dos becs freds per sota de 20 graus de mitjana: l'1 de juliol (19ºC) i dissabte passat 12 d'agost (20ºC).

El balanç provisional d’Aemet destaca així el predomini de dies càlids en la temporada estival de 2017, amb els punts àlgids el 25 de juny (26,8ºC de mitjana), el 13 de juliol (27,2ºC), el 30 de juliol (27,5ºC) i especialment el 3 d'agost, quan la mitjana va ser de 28,2 graus.

Mínimes sense canvis per al cap de setmana 

Per a aquest cap de setmana, l'Agència de Meteorologia preveu que es mantinguen les mínimes entorn d'aquests valors o amb pocs canvis. En concret, aquest dijous els termòmetres baixaran fins a 23 graus a València i Castelló de la Plana i 22 a Alacant, i el divendres es revertirà la situació: per sobre de 23 graus en la capital alacantina i de 22 en les altres dues capitals de província.

Les màximes pujaran el divendres especialment a l'interior de València, encara que tornaran a baixar a partir del dissabte excepte en zones properes a la costa. Ja el diumenge, no es descarta alguna precipitació feble en el sud de la província.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento