Comunitat Valenciana

Llibertat amb mesures cautelars per al presumpte gihadista detingut en Sagunt

  • Segons el Ministeri de l'Interior, hauria sigut el principal responsable de reclutar i enviar a l'Iraq al novembre de 2014 a un jove marroquí, de 26 anys.
  • Els investigadors han trobat material pedòfil en el seu ordinador, per la qual cosa el jutge Pedraz ha enviat esta documentació als jutjats de Sagunt.
  • Se li ha retirat el passaport i prohibit eixir del territori nacional i haurà de comparéixer setmanalment en el jutjat.
Detingut a Sagunt un marroquí integrat en DAESH
Detingut a Sagunt un marroquí integrat en DAESH
EUROPAPRESS
Detingut a Sagunt un marroquí integrat en DAESH

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha deixat en llibertat amb mesures cautelars, a petició de la Fiscalia, al marroquí detingut dilluns passat en Sagunt per la seua presumpta integració en l'aparell de captació del grup terrorista Estat Islàmic (també conegut com DAESH).

Després de la compareixença del sospitós davant el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 1, el Ministeri Públic ha sol·licitat per a ell llibertat amb compareixences setmanals en el jutjat, retirada de passaport i prohibició d'eixir del territori nacional, al que el magistrat ha accedit, segons han informat fonts jurídiques.

La investigació, per tant, contra el detingut per presumpta integració en l'Estat Islàmic continuarà en l'Audiència Nacional. I a més, els investigadors han trobat arxius pedòfils en l'ordinador del sospitós, per la qual cosa el jutge Pedraz ha enviat esta documentació als jutjats de Sagunt.

L'investigat és un home de 47 anys de nacionalitat marroquina que estava en situació irregular a Espanya. Segons el Ministeri de l'Interior, hauria sigut el principal responsable de reclutar i enviar a l'Iraq al novembre de 2014 a un jove marroquí, de 26 anys, que residia amb la seua família a Sagunt i que va cometre un atemptat terrorista suïcida que va costar la vida a 33 soldats iraquians i va causar desenes de ferits amb un camió ple d'explosius.

Després, hauria continuat amb la seua tasca de captació i adoctrinament a persones del seu entorn amb els qui es reunia amb estrictes mesures de seguretat i hauria actuat com a referent d'ells en Internet, alliçonant-los no solament en l'accés als continguts més reservats de l'Estat Islàmic, sinó també a eliminar tota pista en la xarxa que puga implicar ser detectats per les Forces i Cossos de Seguretat.

Així doncs, les investigacions van concloure que el detingut hauria actuat com a instigador d'un grup de persones a els qui oferia la seua vivenda per a portar a terme reunions en les quals visionaven material de caràcter radical a més de facilitar-los rutes d'accés a continguts del DAESH i instruccions per a eliminar qualsevol rastre informàtic que representara un risc.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento