Comunitat Valenciana

Echávarri no dimiteix i afirma que, mentre hi haja un socialista, el PP no accedirà al govern municipal d'Alacant

  • L'alcalde d'Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, ha insistit que no va a dimitir del seu càrrec -després del seu processament pel denominat case Comerç i la seua citació com investigat en una altra causa per l'acomiadament de la cunyada del portaveu del Partit Popular en el consistori- i ha garantit que la ciutat "seguirà funcionant". Així mateix, ha subratllat que mentre hi haja un socialista al capdavant del govern municipal, el PP "no va a governar la ciutat".

El primer edil ha comparegut hui davant els mitjans de comunicació després que ahir dimarts es coneguera que la jutgessa del Jutjat d'Instrucció número 9 d'Alacant ha decidit processar-ho, al costat de dos assessors, en relació a les presumptes irregularitats en el fraccionament de contractes de la Regidoria de Comerç, en la qual el primer edil tenia competències en el Nadal de 2016. A més, hui mateix ha transcendit que el Jutjat d'Instrucció número 2 d'Alacant li ha obert una investigació per l'acomiadament de la cunyada del portaveu del grup popular.

Malgrat que els seus socis en l'Ajuntament -Compromís i Guanyar Alacant- han anunciat que abandonen l'equip de govern al no dimitir Echávarri per la seua situació judicial, l'alcalde ha insistit que no abandona el càrrec, encara que ha reconegut que governar amb sis edils serà "molt difícil". No obstant açò, ha confiat que "amb esforç i treball" es "tirarà avant" de la mà de "tècnics de la casa que són fantàstics".

Així mateix, ha incidit que l'acord aconseguit la setmana passada amb Compromís permetia el canvi d'alcalde "sempre que hi haguera obertura de juí oral i es garantiran els vots perquè el govern no caiguera en mans del PP". Així, ha dit que no entén per què "s'obstinen" a demanar la seua dimissió quan "no està garantit que el PP no vaja a governar", per la qual cosa ha titllat d'"irresponsable" demanar-li la dimissió.

Preguntat per què ocorrerà si, finalment, es confirma l'obertura de juí oral, l'alcalde ha contestat que no parla de "futuribles". I ha sostingut: "Ja parlarem d'eixe pont quan arribem eixe riu; ara estem parlant de la governabilitat de la ciutat demà, que és el que interessa als ciutadans".

REMODELACIÓ COMPETÈNCIES COMPROMÍS I GUANYAR

Així mateix, ha fet una crida a la ciutadania perquè en 2019 avalue al PSPV "pel que haja fet" i ha anunciat la remodelació de competències. En concret, les àrees de Compromís -que hui mateix preveu fer efectiva la seua eixida del govern- i les de Guanyar -que ha donat de termini fins al pròxim dia 15 de novembre- passaran demà i el dia 16, respectivament, a ser controlades de forma col·legiada" per la Junta de Govern Local "amb l'ajuda dels tècnics". A més, l'edil socialista Eva Montesinos serà la nova portaveu del govern en substitució de Natxo Bellido (Compromís).

Ha precisat que la presència del secretari i de l'interventor donaran "més transparència si cap" a la gestió dels sis edils del PSPV al capdavant de l'Ajuntament. Amb tot, ha avançat que algunes regidories -com Presidència i Coordinació de Projectes, fins ara en mans de Natxo Bellido- s'estudiarà la seua continuïtat.

A més, ha anunciat contactes amb totes les entitats de la ciutat per a "impulsar polítiques d'esquerres per a tota la ciutadania, no solament per a uns votants i que donen resposta a les necessitats dels ciutadans".

Sobre mantindre un equip de Govern amb sis regidors, Echávarri ha al·legat que l'"altra opció" és deixar que governe el PP i "això, mentre hi haja un socialista en peus en la ciutat, no ho anem a permetre". I ha apuntat que es "negociarà" el pressupost amb tots els grups i edils no adscrits i si no s'acorda res es procedirà a la seua pròrroga.

Finalment, sobre la seua investigació per l'acomiadament de la cunyada del portaveu del PP, Echávarri ha considerat normal que s'haja admès a tràmit la denúncia de la Fiscalia i ha instat a preguntar-se "com va entrar" eixa familiar de l'edil 'popular', "per què va seguir treballant" i "per què no va eixir" quan la decisió de despedir-la estava "avalada per dos tècnics i una advocada" i quan hi ha "milers d'alacantins estudiant" en estos mateixos moments per a tindre un plaça de forma regular.

En este sentit, ha manifestat que s'ha iniciat "un procés de regularització d'interins més lent" però que espera que este solucionat al llarg d'este mandat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento