Comunitat Valenciana

L'IVC presenta al Rialto la seua producció 'Els quatre genets de l'Apocalipsi'

  • L’obra estarà en cartell del 22 de febrer al 4 de març.
  • Aquesta versió teatral està creada per juli Disla i dirigida per Inma Sancho.
  • Conta una història d’amor i de conflicte familiar durant la Primera Guerra Mundial.
'Els quatre genets de l'apocalipsi' es reposa al Teatre Rialto.
'Els quatre genets de l'apocalipsi' es reposa al Teatre Rialto.
GVA
'Els quatre genets de l'apocalipsi' es reposa al Teatre Rialto.

L'Institut Valencià de Cultura presenta, del 22 de febrer al 4 de març, l'adaptació teatral d''Els quatre genets de l'Apocalipsi', una de les obres més conegudes del novel·lista Vicente Blasco Ibáñez.

Es tracta d’una versió teatral de Juli Disla dirigida per Inma Sancho, està interpretada per Empar Canet, Vanessa Cano, Enric Juezas, Borja López Collado, María Maroto, Carles Sanjaime, Bruno Tamarit i Guille Zavala. L'escenografia és de Carlos Montesinos, la il·luminació de Víctor Antón i el vestuari de Pasqual Peris.

L'espectacle, que ha sigut produït per l'Institut Valencià de Cultura, fou estrenat el maig passat i ara es reposa al Rialto abans de fer una gira pel Circuit Cultural Valencià, que el portarà a les ciutats d'Ontinyent, Gandia, Dénia, Paterna, Llíria, Algemesí, Sagunt, Nules i al Teatre Principal de Castelló.

El director adjunt d'Arts Escèniques de l'IVC, Roberto García, ha recordat que si l'any passat era el 150 aniversari del naixement de Blasco Ibáñez, aquest 2018 és el centenari del final de la Primera Guerra Mundial, tema sobre el qual s'articula tota la història d''Els quatre genets de l'Apocalipsi'.

La novel·la va ser conclosa en 1916, quan l'escriptor vivia a París. Conscient del moment històric, Blasco Ibáñez s'alinea com a un entusiasta partidari dels aliats, que són postulats com el bàndol que mereix la victòria. L'escriptor apassionat acaba convertint-se en activista francòfil. Per això escriu una història d'amor i de conflicte familiar en un context destructiu i tràgic: la Primera Guerra Mundial.

“Una història que està d’actualitat”

La directora, Inma Sancho, ha manifestat la seua satisfacció per aquesta reposició, ha recordat que el muntatge es va fer en tan sols sis setmanes i que els textos es van construir alhora que la representació, i ara, tant ella com els actors, s'han pogut enfrontar a l'obra amb un poc més de calma, una escena ha sigut modificada i en les seues paraules "la part final té més ritme, cosa que ajuda a comprendre millor la història".

La novel·la de Blasco Ibáñez retrata una societat en un moment de canvi, de trasbals. I serà la guerra cruel la que aboque els personatges a fer aparéixer els instints, els comportaments i els valors que només s'entenen si els llegim amb emoció i humor. 

“És una història que està d'actualitat a causa del creixement dels extremismes, dels populismes i la polarització de la societat en l'àmbit polític, un escenari semblant al retratat per Blasco Ibáñez”, expliquen des de la Generalitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento