Comunitat Valenciana

Jorge Rodríguez dimiteix com a president de la Diputació de València però es manté com a alcalde d'Ontinyent

  • El president de la Diputació de València, el socialista Jorge Rodríguez, anunciarà aquest dilluns que deixa la presidència de la corporació provincial i la seua acta com a diputat provincial, però que es manté com a alcalde de la localitat valenciana d'Ontinyent, segons ha pogut saber Europa Press.
Joreg Rodríguez
Joreg Rodríguez
DIPUTACIÓN VALENCIA
Joreg Rodríguez

Així ho donarà a conéixer Rodríguez aquest dilluns en una compareixença davant els mitjans de comunicació a les 12.00 hores en la Diputació de València, en la qual detallarà els motius que l'han portat a prendre aquesta decisió, després d'haver sigut detingut en el marc de l'Operació Alqueria que investiga irregularitats en la contractació de personal directiu de Divalterra, empresa pública depenent de la corporació provincial.

Aquesta decisió es produeix després de reunir-se aquest cap de setmana amb el secretari general del PSPV, Ximo Puig; la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, i la directora general d'Habitatge i secretària general de la formació a Ontinyent, Rebeca Torró, en les quals es va acordar la necessitat que Rodríguez donara "un pas al costat" per "no perjudicar el partit" i poguera "centrar-se en la seua defensa", segons indiquen les mateixes fonts.

Així mateix, assenyalen que aquesta decisió busca "no danyar" el projecte polític de Ximo Puig en la Generalitat i el de Pedro Sánchez en el Govern d'Espanya i perquè el PP "no aprofite aquest assumpte" per a perjudicar la tasca en la corporació provincial.

No obstant açò, subratllen que Rodríguez es mantindrà com a alcalde d'Ontinyent perquè entén que la investigació oberta "no afecta la seua gestió en l'ajuntament" de la localitat valenciana, precisen les mateixes fonts.

Rodríguez, suspès de militància pel PSOE, va ser detingut dimecres passat en un presumpte cas de malversació de cabals públics i prevaricació administrativa al maig 2018 després d'una denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció de València. S'investiguen irregularitats en la contractació de personal d'alta direcció en Divalterra en 2015. Les diligències estan secretes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento