Comunitat Valenciana

Mata (PSPV) diu que "l'efecte Casado" té conseqüències "xenòfobes" a la Comunitat i demana a Bonig que ho frene

  • VALÈNCIA, 31 (EUROPA PRESS)
Manolo Mata
Manolo Mata
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES - Archivo
Manolo Mata

El sotssecretari general del PSPV-PSOE, Manolo Mata, ha criticat que "l''efecte Casado' "està tenint conseqüències preocupantment xenòfobes a la Comunitat Valenciana" i ha demanat a la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, que ho "frene".

En aquest sentit, Mata s'ha referit a una concentració convocada aquest dimarts a Altura (Castelló) contra la implantació en un col·legi de la localitat de religió islàmica i ha acusat el PP en aquest municipi d'"estar cridant" a participar en aquest acte "crispant la convivència i enverinant la relació normalitzada entre religions".

Mata ha qualificat, a través d'un comunicat, de "preocupant" que el PPCV "no pose límit a manifestacions d'aquest estil que poden tindre conseqüències molt greus" i ha remarcat que "Isabel Bonig és responsable de frenar el que està passant en l'Ajuntament d'Altura que podria deixar un discurs de l'odi com el qual s'està veient en altres països amb l'auge de l'extrema dreta".

El també síndic dels socialistes en Les Corts ha recordat que, en compliment de la normativa estatal, i amb acords des de 1992, les escoles públiques i concertades tenen l'obligació d'oferir a la famílies les classes de religió tant catòlica com islàmica com evangelista, "i en tots costats hi ha una bona recepció en eixes classes, ja que són els pares els que van a triar".

Per açò, ha indicat que des del PSPV estan "recolzant l'ajuntament i els socialistes d'Altura que estan defenent la llibertat, la llibertat religiosa, la d'opinió i la llibertat, amb majúscules, malgrat que ens agradaria que l'escola estiguera lliure de religió".

"És evident que els socialistes sempre hem advocat per deixar fora del currículum la religió, perquè es tracta d'una qüestió vinculada a la intimitat personal i familiar, però quan cal complir la llei, el PP no pot combatre-la amb concentracions, amb insults a dirigents del PSPV i qüestionant l'habitabilitat de pensaments diferents i la pluralitat religiosa", ha expressat Mata.

El sotssecretari general del PSPV-PSOE ha advertit que "es comença recolzant una concentració islamófoba en un poble i s'acaba celebrant que es tanquen els ports per a evitar l'entrada de persones rescatades en el mar".

Així mateix, ha lamentat que tant Casado com els dirigents del PPCV vullguen "traure vots a partir d'encoratjar la xenofòbia i rebentant el clima de convivència", encara que ha indicat que la Comunitat "és una terra solidària que res té a veure amb els discursos ultres del senyor Casado i ara dels seus sequaços del PP valencià".

"OPOSICIÓ FRONTAL"

Fa uns dies el PP d'Altura va expressar la seua "oposició frontal" al fet que en l'un centre educatiu de la població s'ensenye Islam i exigia

la seua retirada del pla educatiu per al curs 2018-2019.

En un missatge que es pot llegir en el Facebook de Populars Altura s'arrepleguen declaracions de la presidenta de l'agrupació, Teresa Máñez, en les quals manifesta: "La majoria dels pares estem en contra de la implantació de l'ensenyament de l'islam en el col·legi d'Altura, per açò anem a dur a terme les accions que siguen necessàries perquè el Consell retire l'assignatura".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento