Les escoles comencen a canviar el guix per un retolador que no taca

Les claus:
  • Els col·legis que l’usen valoren que és antial·lèrgic i no fa pols.
  • Es comercialitza des d’aquest curs i permet escriure a la pissarra.
  • 12 retoladors de guix líquid costen 16 euros.
La Sílvia repassa a la classe, amb el rotulador de guix líquid, els verbs en anglès. (Andreu Adrover)
La Sílvia repassa a la classe, amb el rotulador de guix líquid, els verbs en anglès. (Andreu Adrover)
La Sílvia repassa a la classe, amb el rotulador de guix líquid, els verbs en anglès. (Andreu Adrover)
Les guerres de guixos a classe poden tenir els dies comptats. Almenys s’han acabat al Col·legi Sant Gabriel de
Viladecans, on des de principi de curs han substituït el guix de tota la vida per un rotulador clipper amb guix líquid que es recarrega.

El canvi de material d’aquest centre concertat on es cursa des d’infantil fins a mòduls formatius es va fer per "raons ecològiques".

Així ho va explicar a 20 minutos el director del centre, Vicenç Godayol, que confirma que el que més els va agradar d’aquests retoladors és que són antial·lèrgics, ja que no produeixen la pols que generava el guix i que permeten continuar escrivint a la pissarra de tota la vida.

Cada professor té el seu retolador, una recàrrega de guix líquid i un esborrador especial que duu sempre a sobre.

De moment, el canvi ha agradat a grans i petits. "A mi em va perfecte perquè no embruta i als nens els fa il·lusió sortir a la pissarra per prova-ho", comenta Sílvia Panadés que fa classe d’anglès a nois i noies d’ESO.

"Hi ha overbooking a les pissarres", remarca Godayol, que bromeja quan assegura que alguns dels professors van preferir provar el rotulador en privat.

Nou d’aquest any

La novetat del producte està en aquest centre i a tot el mercat, ja que l’empresa que el comercilitza, Indústries Massats, ha posat a la venda aquest guix líquid aquest curs per primer cop i moltes escoles s’hi han interessat. Però adverteix que no es pot usar aquest retolador a qualsevol pissarra de guix, perquè «ha de ser porosa».

Més colors per als més petits

El nou guix líquid tot just acaba d’arribar al Col·legi Sant Gabriel i, tot i la bona acollida inicial, valoraran la seva eficàcia durant aquest curs 2006- 2007.

Però hi ha indrets del centre on encara no ha arribat aquest guix del segle XXI: a les classes dels més petits.

El nou retolador es comercialitza en color blanc, blau, groc i vermell, per això, no s’ha introduït encara a infantil. A les pissarres d’allà es treballa amb molts colors i, per això, han preferit que els més petits continuïn fent servir el guix tradicional.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento