L’àrea verda ja és igual de cara que els pàrquings

  • La zona de pagament en superfície ha incorporat 16.142 places.
  • Aquest any només s'estrenaran tres installacions soterrades públiques.

Aparcar enmig del carrer, amb les incomoditats, inseguretat i límits de temps que comporta, ja és tan car com fer-ho en un aparcament soterrat i vigilat. L'àrea verda, a més, acaba d'estendre's per Barcelona, envoltant centres sanitaris i el campus universitari de Pedralbes, mentre d'aparcaments públics només n'estrenarem tres aquest any.

Aparcar el cotxe en superfície ja costa 4 cèntims d'euro el minut. Les tarifes dels pàrquings soterrats en ple centre de la ciutat tenen la mateixa tarifa o, fins i tot, inferior. Així, l'àrea verda té un cost de 2,68 euros l'hora per als no residents a Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia o les Corts, el mateix preu que val aparcar una hora en un pàrquing en ple centre de la ciutat (el de la Catedral costa 2,65 euros/h).

Ara bé, deixar el vehicle al carrer a l'Eixample i Ciutat Vella pot arribar a costar 2,85 euros l'hora. Tot plegat amb  els obvis inconvenients d'aparcar a l'exterior com són trobar un lloc, renovar el tiquet cada dues hores i, a la pràctica, no poder fraccionar l'import per minuts. L'àrea blava té un cost també de quatre cèntims el minut al centre i de 3 cèntims als barris del voltant.

Contrastant amb la recent incorporació de 16.142 noves places d'àrea verda, la més cara per als no residents, enguany Barcelona només estrenarà tres aparcaments públics gestionats per B:SM.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento