Comunitat Valenciana

Educació incrementa les taxes de les Escoles Oficials d'Idiomes

  • Marzà ha remarcat que l'administració autonòmica "no té el finançament necessari per a fer-les gratuïtes".
  • El conseller ha incidit que han pujat les taxes però "també l'oferta en nombre de llengües i places".
El conseller Vicent Marzà
El conseller Vicent Marzà
INMA CABALLER/CORTS
El conseller Vicent Marzà

El conseller de Cultura, Educació i Esport, Vicent Marzà, ha manifestat que les taxes de les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI) de la Comunitat Valenciana s'han "actualitzat" però que segueixen sent de les "més barates de l'Estat". Ha postil·lat que coincideix amb aquells que creuen que haurien de ser gratis però ha remarcat que l'administració autonòmica "no té el finançament necessari per a fer-les gratuïtes".

Així ho ha asseverat aquest dimecres el titular d'Educació, que ha presentat en Castelló el Festival Internacional de Jazz de Peníscola, a preguntes dels mitjans sobre les queixes del sindicat docent STEPV per la pujada de les taxes de les EOI i la petició de la seua gratuïtat.

Sobre aquest tema, Marzà ha assenyalat que "tenen tota la raó i haurien de ser gratuïtes". "Però no tenim el finançament necessari per a fer-les gratuïtes", ha agregat.

Així mateix, ha recordat que les Escoles Oficials d'Idiomes de la Comunitat Valenciana "són de les menys cares de tot l'Estat" i que la pujada de preus es deu a l'"actualització" dels mateixos. En aquest punt, el conseller ha incidit que han pujat les taxes però "també l'oferta en nombre de llengües i places".

A Marzà se li preguntat també per una altra de les queixes d'STEPV sobre les "roïnes condicions de conciliació" dels integrants dels tribunals d'oposicions docents. Sobre aquesta qüestió, el conseller d'Educació ha assegurat que "STEPV sap perfectament que cobren nocturnitat i que cobren especialment per eixe treball". Ha sostingut a més que "les condicions són conegudes per tot el món i s'estan complint".

Al seu juí, "la notícia és que s'està celebrant la major oposició que s'havia fet en els últims anys, amb més de 3.000 places, amb total normalitat i una gran participació".

"Continuem treballant" en finançament universitari

Els periodistes han qüestionat, d'altra banda, Vicent Marzà sobre el finançament de les universitats. "Continuem treballant conjuntament i arribarem a un acord. Sabem que les universitats actuals no són les mateixes que quan es va decidir el sistema de finançament", ha asseverat Marzà.

Finalment, sobre la data de finalització de la Facultat de la Salut de la Universitat Jaime I (UJI) de Castelló, Marzà ha reafirmat el "compromís de finalitzar-la" per part del govern autonòmic i ha recordat que des que està aquest el Botànic "s'ha pogut obrir la segona fase i apostarem per que estiga acabada".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento