Les tempestes descarreguen 36.400 llamps en tres dies

Les comarques costaneres han registrat mànegues marines i fortes ventades, que han bolcat vehicles, han tirat arbres i han inundat baixos de cases i botigues
Des que la matinada de dimarts un  violent front tempestuós es v a centra al Garraf, el Penedès, el Baix Llobregat, el Maresme i el Vallès Oriental i Occidental, s’han detectat  més de 36.400 llamps.

El temporal ha portat vents que en alguns punts han superat els 100 quilòmetres per hora i han deixat un rastre de desperfectes a zones urbanes. Ahir encara feien recompte dels danys a poblacions com Sitges, Castelldefels o Barcelona (la pluja va avariar ahir nombrosos semàfors i va incrementar els problemes de trànsit).

Els bombers van sumar ahir una setantena d’avisos més als més de 700 que tenien acumulats des de dimecres i van apropar-se a les 800 actuacions. La majoria van ser per solucionar problemes d’inundacions a baixos, soterranis, locals, pàrquings i vies públiques. Vehicles bolcats i trencadissa de vidres també obligaran a fer un inventari dels danys a les poblacions més afectades del Vallès i de la línia de costa de l’àrea metropolitana de Barcelona.

El Maresme torna a patir

La costa del Maresme va tornar a patir ahir els estralls de les pluges. Les tempestes van tornar a posar en evidència la perillositat de les rieres. A zones com Montgat, Pineda o Arenys de Munt, la situació és especialment preocupant perquè les obres de canalització previstes en el Pla de rieres acumulen ja uns quants anys de retard.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento