Ofensiva de batudes a Barcelona contra la immigració sense papers

  • Policia, Mossos i Urbana realitzen operatius conjunts al Raval, el Poble Sec i el Casc Antic.
  • S’ha detectat que intenten tornar a entrar estrangers ja expulsats del país en controls anteriors.
  • 9.456 forans van ser retornats el 2007 a l'aeroport del Prat i a la frontera per no tenir documentació.

Coordinats per la Policia Nacional i amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana, cada setmana es venen fent darrerament dues batudes a diversos punts de Barcelona per localitzar "bosses d’immigrants sense papers", segons han confirmat a 20 minutos fonts policials.

A cada operatiu els agents policials detenen de 10 a 20 estrangers i n’identifiquen un centenar principal al barris del Raval i el Poble Sec.

Les operacions es fan després de detectar que intenten tornar a entrar estrangers que ja han estat expulsat amb anterioritat. El que la Policia coneix com a "devolucions".

L’any passat es va decretar l’expulsió de 733 immigrants, però van detectar al Prat o a la frontera 2.870 que ja havien estat expulsats del país.

Es reuneixen a places

Les batudes d’estrangeria, segons fonts de la Policia Nacional, s’estan centrant a Ciutat Vella i Sants-Montjuïc: en concret, a la plaça del Sortidor a Poble Sec, la plaça Reial, els entorns de plaça Catalunya i del Mercat de Santa Caterina, i diversos punts del Raval.

Les mateixes fonts indiquen que l’operatiu no té a veure amb la lluita antiterrorista. Els estrangers que no podien documentar la seva estada han estat detinguts i tancats al Centre d’Internament de la Zona Franca fins que el jutge en decreta l’expulsió. A l’actualitat, hi ha confinats 130 homes i set dones.

Segons fonts de la Policia Nacional, en cap moment no "s’ha arribat a superar la capacitat" d’allotjament del centre, de 200 persones.

El darrer any, la Policia va prohibir l’entrada a Catalunya de 2.453 immigrants, la majoria dels quals per manca de proves que garantissin que la seva estada a Catalunya no seria irregular.

74.000 estrangers sense treball

Catalunya té 74.000 immigrants amb permís de residència, però que no poden treballar perquè no tenen autorització, segons la UGT.

Això està causant "l’empobriment de les famílies". També hi ha 62.567 nens nascuts fora d’Espanya que no podran treballar legalment quan tinguin edat.

Segons CCOO, els immigrants pateixen alta temporalitat, ocupació poc qualificada i més atur.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento