39 propietaris recorren als Mossos per recuperar el pis

  • La policia intervé com a últim recurs dels amos dels habitatges per fer fora els ocupants. 
  • Barcelona és la ciutat amb més desnonaments per morositat.
  • Una televisió local dóna detalls de com 'okupar' una vivenda.
En el darrer any, 39 propietaris han hagut de recórrer als Mossos d’Esquadra per poder fer fora del seu pis a ocupants i inquilins morosos, segons dades de la policia autonòmica catalana a les que ha tingut accés
20 minutos.

L’actuació policial, que es fa per odre judicial, és l’ultim recurs que tenen els amos dels habitatges per recuperar la seva vivenda. La intervenció de les forces públiques "no és el més habitual", segons el president del col·legi d’administradors de finques, Josep Maria Gual.

Alta morositat

Tot i així, 39 dels 101 desnonaments efectuats el 2006 pels Mossos van ser per aquest motiu, mentre que 62 van ser en vivendes okupades per moviments antisistema. De fet, Barcelona és la ciutat espanyola amb més desnonaments per morositat, segons el Ministeri de Vivenda, amb un índex de desnonaments per morositat del 20% del total de contractes de lloguer. La segueix Madrid, amb el 16,3%, i Saragossa, en tercer lloc, amb el 6,8%.

L’estudi revela igualment que la meitat dels casos són particulars i el 14% empreses. El perfil del morós és majoritàriament home i espanyol. Segueixen els britànics, alemanys i romanesos.

Cursets per ser ‘okupa’ a la TV

Els administradors de finques de Catalunya, a través del seu president, Josep Maria Gual, van denunciar ahir que «hi ha una televisió molt local» que emet des de la ciutat de Barcelona i «que dóna detalls de com s’ha d’okupar una vivenda». Dolgut pel que va qualificar que pot ser «una escola d’okupes», va traslladar la seva preocupació a les administracions.

Ajuts municipals. Oficines de vivenda

L’Ajuntament de Barcelona assessorarà als propietaris de pisos okupats a través de la xarxa municipal d’Oficines de Vivenda. El govern municipal va rebutjar obrir una oficina exclusiva antiokupa.

Les noves okupacions. Violació de domicili

El portaveu dels okupes a Barcelona, Albert Martínez, va afirmar ahir que els nous casos que estan sorgint a Barcelona, referint-se a fets com el del carrer Urgell, «no són okupacions sinó violació de domicili».

Familia de Montgat. Canvi de casa

La família, amb un nen de deu anys, que ahir va trascendir que havia okupat una vivenda a Montgat, després de parlar amistosament amb el propietari, un veí de 70 anys, ha abandonat la casa.

 

Mostrar comentarios

Códigos Descuento