Comunitat Valenciana

Empresaris de l'audiovisual oferixen la seua col·laboració a la CVMC per a agilitzar l'arrancada d'à

  • Les associacions d'empreses audiovisuals valencianes (AESAV, AVEPA, AVAPI, AVEDIS, PAV) han oferit la seua col·laboració a la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació (CVMC) per a agilitzar l'engegada d'à. i proposen a través d'una carta remesa al president del Consell Rector, Enrique Soriano, una trobada per a concretar determinats aspectes sobre l'activació de la radiotelevisió pública.

En un comunicat, els empresaris de l'audiovisual han explicat que entre els temes a tractar en eixa reunió estaria la negociació de les condicions de contractació de les produccions seleccionades per l'Alt Consell Consultiu per a la seua emissió en la nova cadena autonòmica.

Amb la carta han volgut mostrar a Soriano "la incertesa que existix en el sector" perquè "a dia de hui no s'ha firmat cap contracte amb el sector audiovisual, amb projectes aprovats i publicats en el DOGV fa un any" i consideren "difícil d'entendre la lentitud de l'administració tenint en compte el compromís de tots els grups polítics a dinamitzar el nostre sector i crear ocupació".

"Necessitem concretar en quina situació estan els més de 300 projectes presentats fa un any a la convocatòria d'entreteniment encara sense resoldre o la publicació de projectes de sitcom seleccionats amb la seua puntuació. També com queden aquells projectes que han sigut seleccionats per l'Alt Consell Consultiu però que encara desconeixen si tindran pressupost suficient en el present exercici pressupostari", han incidit.

Igualment, han apuntat que als empresaris dels estudis de doblatge els agradaria saber què pressupost se'n va a dedicar al doblatge i a la producció aliena, quantes hores hi haurà d'esta forma de producció en la nova reixeta de programació i de quin tipus (infantil, sèries de ficció, llargmetratges, documentals), i com es realitzarà la distribució del treball a contractar i les tarifes que s'aplicaran segons el tipus de doblatge.

També es pregunten els empresaris com serà l'estructura de la futura televisió i proposen fórmules diferents a l'adquisició d'equipament que permeta a l'ens tindre una major flexibilitat i adequació immediata a les noves tecnologies a través de les empreses de servicis valencianes que han de ser homologades per la nova televisió.

Confien que esta trobada se celebre com més prompte millor "per a anar dissipant inquietuds i asseient les bases de la col·laboració que preveuen establir amb la nova cadena autonòmica" perquè, tal com recorden, "no cal oblidar que entre els principis de creació de la corporació es troba fomentar la producció de continguts audiovisuals, contribuir a la creació d'ocupació i a la dinamització econòmica de la Comunitat Valenciana" i la dinamització del sector audiovisual independent podria arribar a generar més de 1.500 llocs de treball directe.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento