«Els pares han de vigilar els canvis d’humor dels fills»

Jordi Frauca és al capdavant de l’Associació contra l’Assetjament Escolar de Catalunya (ACAECAT), amb seu a Sant Vicenç dels Horts, en un moment en què els casos d’assetjament escolar estan fent reflexionar a la comunitat educativa i a la societat en general sobre aquest fenomen.
¿Quina és la finalitat de l’Associació contra la Persecució Escolar a Catalunya?

Ajudar a les víctimes i familiars que pateixen assetjament escolar. Els atenem per telèfon, els assessorem i, si cal anem, als centres educatius i ens reunim amb els professors, fem un seguiment i els aconsellem.

¿Quantes famílies formen part de l’associació?

Quan la vam crear, el 3 d’octubre de l’any passat, érem tres persones. Ara som cinc famílies i n’hi ha quatre pendents d’entrar.

¿Quin és el cas més greu amb que s’han trobat?

Tots els casos són molt greus perquè porten més de tres anys d’assetjament, amb algun nano que ha intentat suïcidar-se tallant-se les venes o tirant-se d’un pont.

¿Com poden detectar uns pares que el seu fill té problemes a l’escola?

Han de vigilar el canvi d’humor, de gana, de son, si té mal de panxa, de cap, si vol deixar d’anar a l’escola, si porta coses trencades, si quan es dutxa té blaus.

¿I quin és el paper que hi juguen els mestres?

El professor també hi té molt a dir perquè s’ha de fixar si el nen baixa de rendiment escolar, si els seus companys el deixen aïllat.

Bio

Casat i pare de tres fills, ha patit durant 10 anys l’assetjament escolar del seu primogènit que ara té 16 anys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento