Cada hora i quart roben en un pis de Barcelona i cada dia, 14 cotxes

Les xifres tendeixen a baixar any rere any. La Policia aconsella «posar dificultats» als lladres, però reconeix que no existeix el risc zero i que, si volen, troben la forma d’entrar a les cases
A Barcelona, cada hora i quart roben en un pis i cada hora i 42 minuts, un cotxe (14 al dia). Els lladres van buidar 7.013 vivendes l’any passat, una cinquantena menys que el 2003, segons les últimes dades de l’Ajuntament, citant la Policia Nacional. La majoria dels robatoris a pisos, segons la Policia, es fan forçant la porta, tot i que els lladres també són capaços d’enfilar-se per la façana per pujar fins a un balcó o per baixar des d’un terrat.

Actualment, i cada vegada més, molts barcelonins reforcen la seguretat de les seves vivendes, ja sigui amb alarmes, amb portes blindades o amb gossos.

Joies i diners

La Policia recomana «posar traves» als lladres, però reconeix que «si volen entrar en un pis per algun motiu ho acabaran fent, ja que no existeix la porta perfecta». Normalment, els lladres busquen «joies, diners en efectiu i càmeres digitals».

Una altra de les recomanacions per millorar la seguretat és que si algú veu que han dibuixat un senyal a la porta de casa seva, l’esborri, ja que pot estar donant informació de quantes persones viuen en un determinat pis i si és fàcil o no entrar-hi a robar. Tot i així, fonts de la Policia van explicar que han comprovat que, en moltes ocasions, «les senyals les fan les empreses que es dediquen a repartir publicitat a les bústies, per saber per on han passat» anteriorment.

També cotxes i motos

El nombre de robatoris de vehicles també es va reduir (un 8,9%) durant el 2004 i, en total, se’n van produir 5.337. Pel que fa a obrir cotxes per robar coses de l’interior, hi va haver 9.861 casos a Barcelona durant l’any passat, un 14,8% menys que durant el 2003.

La reducció de robatoris en general coincideix amb una menor sensació d’inseguretat entre els ciutadans, segons s’indica en l’últim baròmetre municipal.

Més presos en preventiva

El mateix document de l’Ajuntament diu que a Barcelona hi ha 1.040 persones entre reixes que encara no han estat jutjades. Aquesta xifra suposa un increment del 19,4% respecte el 2003. Aquest augment és conseqüència, principalment, de l’enduriment del codi penal i de l’increment dels delictes que fa la població immigrada que encara no té un domicili habitual. A Barcelona hi ha tres centres penitenciaris (La Model, Wad Ras i la Trinitat) i 3.297 presos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento